Ćulum na čelu SIPE, a Milinović RAK-a

Ćulum na čelu SIPE, a Milinović RAK-a

Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici je potvrdio imenovanje novih kadrova na čelne funkcije SIPA-e i RAK-a, saznaje Klix.ba.

Prema ranijem dogovoru, koji je bio zakočen uprkos dogovoru lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a, napokon je deblokiran proces imenovanja kadrova koji su prošli provjere i procedure.
 
Prošla sjednica, sa istim dnevnim redom, prekinuta jer su protiv dnevnog reda glasali ministri iz HDZ-a, što je dovelo do ljutnje SNSD-ovaca koji zatim glasali protiv usvajanja budžeta.

Danas je Darko Ćulum imenovan za direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a Draško Milinović za prvog čovjeka Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

U nastavku sjednice se očekuje da budu imenovani i kadrovi HDZ-a na funkcije direktora Službenog glasnika, kao i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Očekuje se takođe da predsjedavajući Savjeta ministara BiH za ministra bezbjednosti BiH predloži Selmu Cikotića, a da njegovo imenovanje sutra potvrde parlamentarci na sjednici Predstavničkog doma.

Na dnevnom redu danas nije bilo Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao ni sporno premještanje kontakt-tačke za saradnju s EUROPOL-om.

Izvor: klix.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks