Čudo iz Harlema – visok kao Džabar, brži od Vestbruka i Vola (Foto-Video)

Čudo iz Harlema – visok kao Džabar, brži od Vestbruka i Vola (Foto-Video)

Mohamed Bamba, nekadašnji student Teksasa, ovog leta izaći će na NBA draft, a najnovija saznanja o njemu šokirala su javnost u NBA ligi.

Bamba, kojem se predviđa da će biti u top 5 pikova, do sada je bio poznat kao dečko sa izrazitim rasponom ruku (241 centimetar).

Takođe, pričalo se da je izuzetno pokretan za svoju visinu (216 centimetara), međutim brzinom, tj. sprintom oduševio je sve skaute u ligi.

Prema pisanju američkih medija Bamba je tri četvrtine terena istrčao za 3,04 sekunde, što je brže od svih bekova u ligi. Vestbruku i Vejdu za tu deonicu treba 3,08 sekundi, Harden istrči za 3,13, dok je Džonu Volu potrebno 3,14 sekundi.

VIDEO:

 

Podsećamo, Bamba je visok 2,16 centimetara, ima raspon ruku od 241 centimetar (u poređenju Janis Adetokumbo ima 221cm), a prošle sezone za Univerzitet Teksas prosečno je beležio 12,9 poena, 10,5 skokova i 3,7 blokade.

Po svemu navedenom nije ni čudo što Boston Seltiksi, po navodima, žele da trejduju Džejlena Brauna kako bi se pomerili na Draftu i kako bi imali mogućnost da draftuju Bambu.

Kao potencijalni kandidati za ovaj trejd su Dalas Maveriksi koji imaju petog pika na NBA draftu. Međutim, Dalas želi Tejtuma, a ne Brauna za ovu poziciju. Očekuje nas uzbudljiv period u NBA, a Draft je zakazan za 21. jun u Bruklinu.

Mo Bamba rođen je 1998. godine u Harlemu, Njujork. Pohađao je srednje škole "Cardigan Mountain School" i "Westtown School", a kasnije se odlučio za Univerzitet Teksas gde je proveo jednu sezonu.

SLAM Magazine

@SLAMonline

Mo Bamba is 6-11 with a 7-10 wingspan and has a 3/4 court sprint time faster than John Wall, Dwyane Wade and Russell Westbrook