Čović smatra da je Zvezda neviđeno pokradena, osuo paljbu po svima

Čović smatra da je Zvezda neviđeno pokradena, osuo paljbu po svima

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović smatra da su košarkaši beogradskog kluba pokradeni u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti.

Prvi čovjek “crveno-bijelih” je održao vanrednu konferenciju i posebno prozvao aktuelnog komesara za delegiranje sudija u ABA ligi Iztoka Remsa.

“Ovo je neviđena krađa, upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih mjeseci i šta se sprema. Imali smo razgovor sa Iztokom Remsom jer smo razmišljali da li da izađemo na teren poslije događaja od četvrtka. Zvezda je bila bolja ovog petka, ali je u trećoj četvrtini viđena neviđena krađa. Ništa nije bilo kako treba, viđeno je tendeciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogriješili što smo izašli na teren”, rekao je Čović.

Pravdu u večerašnjem meču dijeli su Damir Javor, Mario Majkić i Tomislav Hordov.

“Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sjutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Majkića smo upoznali u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Mornara. Nikada ove sudije nisu bile prve”, istakao je Ćović.

On je imao i poruku za kraj.

“Nama ovakva liga i nije preko potrebna. Časno smo se borili u ABA ligi i u Evroligi, ali više neće prevaranti da nas vuku za nos. Pišu grafite da ja treba da dobijem rak, sram ih bilo. Tolika mržnja između istog naroda nije slučajno projektovana. Vidjećemo šta će se dalje dešavati. Ovo nije u funkciji razvoja košarke u regionu”, zaključio je Čović.

Budućnost je večeras pobijedila Crvenu zvezdu 78:77 i došla nadomak titule regionalnog prvaka. U subotu se igra četvrti meč s početkom u 21 čas.


Izvor: Blic