Ćorić za Mićića: Nije mala stvar napustiti svoju kući i krenuti od šatora

Ćorić za Mićića: Nije mala stvar napustiti svoju kući i krenuti od šatora

"Mićićev iskorak nije mala stvar, napustiti nešto i biti istjeran iz nečega što ste stvarali, što ste na neki način oblikovali i došli u situaciju da vas istjeraju iz kuće i da počnete od šatora", kazao je Ćorić. "Imamo jednu situaciju koja je uvijek prisutna, ako nismo na istoj strani jedni drugima saplićemo noge i to u konačnom cilju dolazi do štete svim građanima u našem gradu", kazao je poslanik SNSD u NSRS i šef lokalnog SNSD-a u Bijeljini.

Ćorić je ovo odgovorio u emisiji IN TV, negirajući tvrdnje da vlada podržava projekte isključivo u lokalnim zajednicama gdje je SNSD i njemu bliske stranke na vlasti. "Imamo mi jednu situaciju koja je uvijek prisutna - ako nismo na istoj strani jedni drugima saplićemo noge, a to u konačnom cilju dolazi do štete svim građanima u našem gradu", kazao je Ćorić.

On je pohvalio potez Mićića, koji se priključio SNSD-u da je to odličan primjer i da je on (Mićić) to davno razumio. "Mićićev iskorak nije mala stvar, napustiti nešto i biti istjeran iz nečega što ste stvarali, što ste na neki način oblikovali i došli u situaciju da vas istjeraju iz kuće i da počenete iz šatora", kazao je Ćorić.

U istoj emisiji je bio i gradonačelnik Mićo Mićić, koji ponavlja da se na potez koalirianja sa SNSD-om odlučio zbog projekata, koji su, kako kaže, od početnih 12 došli do 20.

Svoje postupke pravljenja koalicije sa SNSD-om na uštrb SDS-a. stranke koja mu je omogućila da bude ministar u dva navrata i isto toliko i gradonačelnik u Bijeljine, Mićić je pravdao tvrdnjama da želi da realizuje projekte koji se tiču višeg nivoa vlasti.

Među projekte koje posebno izdvaja Ćorić je i gradnja auto-puta od Beograda do Bijeljine, koji se gradi kako navodi zahvaljujući  svojoj poliitčkoj partiji SNSD-u, zaboravljajući da su poslanici SNSD-a bili protiv parlamentarne deklaracije da auto-put Beograd Sarajevo ide preko Bijeljine.

Treba podsjetiti da je ta skupštinska deklaracija Parlamenta BiH opredijela predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da trasa autoputa Beograd Sarajevo ide preko Bijeljine, a da preko Višegrada se gradi brza cesta do Sarajeva. Realizacija tih projekata zavisi i od Turske.

Mićić je i u ovoj emisiji potvrdio da je spreman da se povuče kako je i obećao tokom pravljenja koalicije sa SNSD-om za dvije godine, a da mjesto gradonačelnika preuzme neko iz SNSD-a. Nije objašnjeno kako misle napraviti tu rokadu, ukoliko bude u toj situaciji. Tako nešto bez organizovanja ponovo izbora zakon ne poznaje.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks