CG - Vođu navijača Budućnosti -Varvara- Aleksandra Čaku Ivanovića drže u zatvoru, a život mu je ugrožen (Foto)

CG - Vođu navijača Budućnosti -Varvara- Aleksandra Čaku Ivanovića drže u zatvoru, a život mu je ugrožen (Foto)

Vođi navijača Budućnosti, popularnih „Varvara“, Aleksandru Čaki Ivanoviću određen je jednomjesečni pritvor, iako je prošao kroz policijsku torturu i ima ozbiljne zdravstvene probleme.

Kako portal IN4S saznaje, Ivanoviću je na otpusnoj listi iz Kliničkog centra Crne Gore, osim više ozbiljnih povreda izazvanih brutalnim policijskim prebijanjem, konstatovano i postojanje više promjena u predjelu jetre, kao i okolnih struktura, koje značajno ugrožavaju njegovo zdravlje.

Naime, kako se navodi u otpusnoj listi KCCG, nus nalaz ukazao je „na postojanje nepravilnih ovalnih promjena lijevo paraortalno, više promjena paravezikalno i dvije promjene u lijevoj ilijačnoj loži, koje su inhomogene, dominantno hipoehogene, jasno ograničene od okolnih struktura. Suspektna promjena istih UZ karakretistika i uz lijevi lobus jetre. Jetra sa nekoliko solitarnih hiperhomogenih promjena u paranhimu najveća u VII ražnju oko 24 mm“.

Ljekari koje je konsultovao naš portal ukazuju da su u pitanju ozbiljni zdravstveni problemi, te da Ivanović nikako nije smio da se uputi u pritvor, već na hitno bolničko liječenje.

Čaka Ivanović je, inače, dobio podršku brojnih navijačkih grupa, među kojima su i navijači Crvene Zvezde, OFK Beograda, Zemuna i Maribora…

Takođe, u centru Podgorice ispisan je grafit podrške vođi „Varvara“ koji glasi: „Tvoje ime je snaga tribine i grada, vječno te prati Hogarova garda“.

Nakon brutalnog prebijanja vođe „Varvara“ Aleksandra Čake Ivanovića, posle utakmice Sutjeska-Budućnost u srijedu uveče, sudija za istrage odredio mu je pritvor do 30 dana zbog navodnog napada na službeno lice.

Podsjetimo, Ivanović je izjavio da su navijači nakon utakmice napadnuti bez povoda, a da je on brutalno prebijen kada je pokušao da smiri situaciju, odnosno da spasi maloljetne navijače koju su u tom trenutku bili pod „tretmanom“ policijsklih pendreka.

On tvrdi da je na meti policije od kada su počeli protesti i da je svakodnevno maltretiranje kojem je izložen preksinoć prešlo u zlostavljanje.

Emisiju posvećenu dešavanjima u Nikšiću, tokom i nakon fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti, možete gledati na portalu IN4S u četvrtak.

Foto dokumeta i slike vidite na linku : https://www.in4s.net/caku-ivanovica-drze-u-pritvoru-iako-mu-je-zivot-ugrozen/

 

Izvor: https://www.in4s.net