-Černobilj- nova serija o kojoj bruji čitav svet (Video)

-Černobilj- nova serija o kojoj bruji čitav svet (Video)

Američko-britanska serijska drama „Černobilj“ postala je najbolje ocenjeni program televizije HBO, a kritičari i gledaoci utrkuju se u pohvalama.

Černobilj je mini-serija, a prva epizoda emitovana je 6. maja i odmah je privukla veliku pažnju. Scenario potpisuje Kreg Mejzin (Mamurluk 2 i 3), dok je režija poverena Johanu Renku (Čista hemija).

Serija je do sada zaradila ocenu 9,7 na IMDB, dok je na Roten tomejtosu čak 96 odsto kritičara i gledalaca ocenilo pozitivno.

Retko ko je ostao ravnodušan na izuzetnu produkciju i fantastične scenografije koje neverovatno verno dočaravaju ondašnje prilike, kao i maestralno napisan scenario i likove.

U centru svega je veoma darovita glumačka postava, koju predvode Džered Haris, Emili Votson, Stelan Skarsgard, Džesi Bakli, Pol Riter...

Bazirana na istinitoj priči, serija najvećim delom prati šta se dešavalo tokom najgore nuklearne katastrofe u istoriji, aprila 1986. godine u današnjoj Ukrajini.

Serija prati sovjetskog nuklearnog fizičara Valerija Legasova, prvu osobu koja shvata šta će se desiti, sovjetskog zamenika premijera Borisa Ščerbina i Ulanu Komjuk, takođe nuklearnu fizičarku koja pokušava da odgonetne razlog katastrofe.

Mini-serija ima pet epizoda, a poslednja će biti emitovana 4. juna.

VIDEO:


Izvor: rts.rs