Ceo region se trka u Zalužanima!

Ceo region se trka u Zalužanima!

Na autodromu Zalužani tokom 16. i 17. juna sprema se veliki regionalni automobilski spektakl. U organizaciji AKK „Profesional“ iz Banja Luke, vozi se kružna trka „Nagrada grada Banja Luke 2018“. To je druga trka Nacionalnog i Otvorenog šampionata Srbije, koja se ujedno boduje i za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo BiH i Prvenstvo Republike Srpske.

Na svima dobro poznatoj pisti autodroma Zalužani, naći će se ponajbolji vozači kružnih trka iz regiona, a pored okršaja za domaće bodove, mnogi vozači iz BiH i Hrvatske prijavljeni su i za Otvoreni šampionat Srbije. Jedan od glavnih ciljeva SAKSS- a je upravo jačanje saradnje i zajedničko učešće na trkama većeg broja zemalja regiona, što se u Banja Luci upravo i događa.

Program počinje verifikacijom i tehničkim prijemom već u petak, 15. juna, od 17:00 do 19:00 časova, a nastavak će biti u subotu, 16. juna, od 07:00 do 10:00 časova. Početak treninga je zakazan za 12:00 časova, a nakon toga slede trke za Prvenstvo Hrvatske, BiH i Republike Srpske, pošto ovi savezi imaju dupli takmičarski  program, po jednu trku svakoga dana.

U nedelju, 17. juna, prediđeno je jednočasovno zagrevanje u vremenu od 09:00 do 10:00 časova. Svečano otvaranje na programu je od 11:00 časova, pola sata kasnije direktor trke održaće brifing sa vozačima, a start prve divizije dana predviđen je tačno u podne, a na stazi dugoj 3.270 metara vozi se 16 krugova. Zbog zgusnutog programa i mnoštva trka, satnica divizija za Šampionat Srbije biće naknadno objavljen.

 

Foto: sakss.org.rs

Izvor: sakss.org.rs/Infomedia Balkan