Centar za demokratiju i ljudska prava - Infomedia Bijeljina - Hitno saopštenje za javnost (Dokumenti)

Centar za demokratiju i ljudska prava - Infomedia Bijeljina - Hitno saopštenje za javnost (Dokumenti)

Danas je hunta Dragana Lukača, bez znanja vlasnika stana, sa navodnim "usmenim sudskim nalogom" provalila u stan vlasništvo Stojadina Kneževića, predsjednika Centra za demokratiju i ljudska prava - Infomedia Bijeljina.

Centar za demokratiju i ljudska prava - Infomedia Bijeljina poziva sve nevladine i međunarodne organizacije i medije da se solidarišu i pomognu njenom predsjedniku, ali i porobljenom narodu Republike Srpske.

Bez znanja i prisustva vlasnika stana, Stojadina Kneževića, suprotno njegovoj volji i bez naloga suda, samo sa naredbom MUP, koju je potpisao načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić, policijski inspektori su danas oko 14:50 h upali u stan Stojadina Kneževića, predsjednika Centra za demokratiju i ljudska prava - Infomedia Bijeljina i glavnog i odgovornog urednika portala Infomedia Balkan i zaplijenili, takodje mimo volje vlasnika telefona, Aleksandra Kneževića, Stojadinovog sina, njegov telefonski aparat. Aleksandar Knežević nije osumnjičen ni za kakvo krivično djelo, nego je u svojstvu svjedoka jutros pozvan u policijske prostorije i od njega je zahtjevano da kao svjedok policiji preda svoj telefon, što je on odbio, jer smatra da svoju privatnost ne mora da dijeli sa policijom. Svjedoku inače nije dozvoljeno da ima advokata, te je bio uskraćen i za to ljudsko pravo!

Sve je ovo još jedan veoma jasan znak da je tzv. policija Republike Srpske pod kontrolom Dragana Lukača i Milorada Dodika potpuno izgubila kompas i da nema ništa zajedničko sa demokratijom a da sistemski ruši ljudska prava u Republici Srpskoj i da za to očigledno ima podršku i nekih stranih centara moći.

Dokazi prikupljeni na ovakav način se ne mogu koristiti ni u jednoj demokratskoj i pravnoj državi ali Dodik i Lukač su Republiku Srpsku privatizovali, njene institucije su zarobljene i mogu da rade šta god hoće.

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks