Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije spasili četiri skijašice i trenera na Jahorini

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije spasili četiri skijašice i trenera na Jahorini

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, Žarko Zečević i Đorđe Višacki, tokom velikog sniježnog nevremena spasili su život četiri djevojčice, biatlonke iz Slovenije i njihovog trenera Janeza Mariča.

Prije dva dana, silazeći sa Jahorine, na kojoj su boravili u sklopu Evropskog olimpijskog festivala mladih, Maljković, Zečević i Višacki su naletjeli na kombi, koji je pored puta bio zatrpan snijegom, zbog velike oluje koja se širila planinom.

“Spuštajući se sa Jahorine, pri samom vrhu, primijetili smo u snijegu četiri djevojčice i jednoga čovjeka, u kombiju sa slovenačkom registracijom. Bili su zatrpani i nisu mogli da se izvuku. Djevojčice su već bile dobro promrzle i uplašene. Mariču su ruke bile potpuno plave. Mi smo zaustavili službeni auto i pokušali da poguramo, nije išlo. Setio sam se da mi je kolega stavio novi komplet lanaca od plastike, pa smo stavili na točkove. Tako smo uspjeli da ih izvučemo. Bila je teška situacija. Mogli su dobro da se smrznu. Možda nešto i gore”, priča za “Blicsport” Božidar Maljković.

Kada su sišli sa planine, priča se brzo pročula.

“Mi smo išli ispred, oni iza nas, dok se nismo spustili. Čim smo stigli, stigle su i čestitke, jer je Marič u međuvremenu javio telefonom da smo ih spasili. Primili smo čestitke od predsjednika Olimpijskog komiteta Slovenije Bogdana Gabroveca, generalnog sekretara, čak je i predsjednik Olimpijskog komiteta Evrope Janez Kocijančić došao da čestita. Ma, bila je cijela Evropa tu, pronio se glas”, istakao je Maljković.


Izvor: Blic