Čarolije Nikole Jokića kojima se dive igrači, publika i komentatori (Video)

Čarolije Nikole Jokića kojima se dive igrači, publika i komentatori (Video)

Ljubitelji košarke su dobro upoznati sa svestranošću u igri srpskog asa Nikole Jokića. Nakon meča koji su Denver Nagetsi odigrali protiv Oklahome (109:98), srpski centar je zabilježio devet asistencija, i u toj statističkoj kategoriji je trenutno peti u NBA ligi.

Somborski sportski heroj trenutno ima 214 zabilježenih uspješnih dodavanja, a iza sebe je ostavio dugogodišnje majstore najjače košarkaške lige na svijetu poput Lebrona Džejmsa (195), Kevina Durenta (187), Krisa Pola (177) i mnogih drugih.

Podatak da je Jokić jedini centar u top 20 dodavača lige je više nego fascinantan, a brojke koje košarkaš tima iz Kolorada bilježi, pomjeraju granice iz dana u dan. Zbog toga je bez ikakve sumnje izrastao u pravu super zvijezdu “letećeg cirkusa”.

Osvajač olimpijskog srebra u prosjeku “flertuje” sa tripl-dabl učinkom iz meča u meč, a brojke su trenutno ovakve – 17,4 poena, 10 skokova i 7,6 asistencija po meču.

Vlasnik najbržeg tripl-dabl učinka u istoriji američke košarke, popularni “Džoker”, je već sada kako stručnjaci navode jedan od najboljih visokih dodavača koje je NBA ikada vidjela.

Rekord karijere u asistiranim koševima najplaćeniji srpski košarkaš je zabilježio protiv Milvoki Baksa, a tada je 17 puta uposlio svoje saigrače.

VIDEO:


Izvor: Blic