-Busaju- se pričom o patriotizmu, a stanje u društvu nikad lošije - Više nije tajna -SNSD često radi u interesu Hrvatske- (Video)

-Busaju- se pričom o patriotizmu, a stanje u društvu nikad lošije - Više nije tajna -SNSD često radi u interesu Hrvatske- (Video)

Obračun sa korupcijom i pobjeda nad njom predstavlja preduslov za sva druga ozdravljenja u društvu, izjavila je gostujući u "BHT1 uživo" BHRT-a Jelena Trivić, potpredsjednica Partije demokratskog progresa i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koju je Predsjedništvo PDP-a jednoglasno izabralo za kandidatkinju jedne od izvršnih funkcija - predsjednicu Republike Srpske ili članicu Predsjedništva BiH na Opštim izborima naredne godine. 

"Demografska slika je poražavajuća, loše su plate i penzije, loš zdravstveni sistem i očekujem, vjerujem i ubijeđena sam da možemo i da ćemo pobijetiti aktuelnu vlast u Republici Srpskoj", naglasila je Trivić.

Kako je rekla, spremna je razgovarati sa svima koji su spremni podržati je u borbi protiv korupcije i stvaranju boljih uslova za život.

Komentarisala je i odnose u opoziciji, istakavši da nema smisla praviti treći blok.

"Ili ste protiv loše vlasti ili ste s njima. Mislim da nema prostora i nema smisla za treći blok", rekla je Trivić.

Poručila je kako vjeruje da će na izborima naredne godine pobijediti.

"Ja sam ubijeđena da će narod ovaj put prepoznati licemjerje, laž, kvazipatriotizam, kvazinacionalizam i da će dati šansu razumnim snagama koji su spremni na kompromis i spremni da rade za narod, a ne za svoje lične interese", istakla je Trivić.

Priča oko vraćanja nadležnosti je farsa

Trivić je komentarisala i aktuelnu političku situaciju na nivou države i blokadu rada institucija BiH.

"Priča oko vraćanja nadležnosti sa nivoa Bosne i Hercegovine na entitetski nivo je samo farsa. Vladajući dižu veliku nacionalnu prašinu, busaju se, a to je sve samo priča, nikakvi konkretni koraci nisu preduzeti", rekla je Trivić.

Ona je istakla da je Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima samo uvertira za veće stvari, te da je on, iako pravno korektno napisan, u suštini lažan.

"To je jedna stvar koja je urađena dosta ranije od informacija o izlasku iz sistema Uprave za indirektno oporezivanje i Oružanih snaga BiH, vidjećemo kako će to teći, predviđeno je šest mjeseci da se sve uspostavi i da se to počne primjenjivati", navela je Trivić.

Ona je istakla da SNSD redovno krši zaključke Narodne skupštine Republike Srpske o blokadi rada državnih institucija.

Osvrnula se i na najave SNSD-a da će zaustaviti Opšte izbore ukoliko članovi Centralne izborne komisije ne budu smijenjeni i ukoliko se ne usvoje izmjene Izbornog zakona koje HDZ traži, rekavši da SNSD često radi u interesu hrvatskih predstavnika.

"Nikada SNSD nije pretjerano krio da često radi u interesu Hrvatske i hrvatskih predstavnika, u pozadini vjerovatno ima nešto zbog čega to rade, to oni znaju. Ta veza nije tajna, to je javno", rekla je Trivić. 

Cjelokupno gostovanje možete pogledati ovdje:

 

Piše: Aleksandra Petrović
Video: BHRT/youtube.com
Izvor: bhrt.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter