Burno u Trebinju: Ćurić utekao iz sjedišta grada

Burno u Trebinju: Ćurić utekao iz sjedišta grada

Situacija u Trebinju i dalje je veoma napeta, a policija je oko 22.30 minuta poslala pojačanja ispred sjedišta Skupštine grada Trebinja.

Kako je to opozicija sinoć ultimativno i zahtijevala, a što je bio i povod da se narod okupi ispred Skupštine jer kao kandidat ne smije da prisustvuje brojanju glasova, gradonačelnik Mirko dr Ćurić ipak je popustio i napustio zgradu oko 23 časa, i brzim hodom udaljio se u pratnji bezbjednosno-interesantnih lica, koja su ga pratila sve do automobila.

Pored opozicije, ponovno brojanje svih glasova, pa i ponavljanje lokalnih izbora u Trebinju zbog brojnih nepravilnosti, traže i lideri stranaka koje su dio vladajuće koalicije na republičkom nivou, predsjednik trebinjskog DEMOS-a Slaviša Janković, inače upravnik zatvora, i Dejan Bošnjak, nosilac liste Socijalističke partije Srpske.

Oni sumnjaju da su SNSD-ovi članovi biračkih odbora njihove glasove uspjeli da prebace DNS-u i SPRS-u, jer su opozicioni posmatrači uglavnom bili skoncentrisani na čuvanje listića za gradonačelnika i brojanje glasova tri opozicione liste, i ubjeđeni su da su ih „koalicioni partneri“ pokrali kako bi gurali „svoje“ miljenike.

Mala bara puno krokodila, a u Trebinju se događa upravo ono na što smo mjesecima upozoravali, da SNSD preko Biračkih odbora i Gradske izborne komisije pokušava pokrasti izbore i prekrojiti izbornu volju građana.

Oni su majstori svog zanata, sve su opljačkali i uništili, pa nije čudno što im brojne izborne zloupotrebe godinama prolaze nekažnjeno.

Uprkos krađama, ucjenama, kupovini glasova i pritiscima Miko dr Ćurić tijesno je pobijedio Iliju Stankovića sa svega oko 1000 glasova razlike, ali bi zbog brojnih uočenih zloupotreba, nepravilnosti, kršenja izborne šutnje i dokumentovane kupovine glasova CIK BiH trebao donijeti Odluku da se izbori ponište i ponove, ali u iole fer uslovima i demokratskoj atmosferi, a to osim opozicije podržavaju i mnoge stranke koje su dio vladajuće koalicije.

Nakon odlaska Mika Ćurića iz Skupštine grada, vrijednog pregaoca koji radi i treću smjenu kad se broje glasovi, kako bi kontrolisao proces i usmjeravao svoje ljude i GIK iz svog Kabineta u koji su uporno išli na konsultacije, što je sramno i nezakonito, očekuje se da se okupljeni narod i pristalice opozicije mirno raziđu kućama, a jedno vozilo bi do Sarajeva i sjedišta CIK-a BiH trebalo pratiti vozilo kako i u transportu ne bi pokušali da zamijene vreće i dokumenta.

Izvor: http://nebojsavukanovic.info