Burno u SDS: Šarović potvrdio ostavku, Miličević v.d. predsjednika SDS-a

Burno u SDS: Šarović potvrdio ostavku, Miličević v.d. predsjednika SDS-a

Mirko Šarović potvrdio je danas u Bijeljini na sjednici glavnog odbora SDS-a svoju ostavku i ovlašćenja prenio na Milana Miličevića. Gerila info saznaje da je Šarović popustio pod pritiscima a da nije želio da podnese ostavku prije završetka unutarstranačkih izbora.

Mogućnost ostanka na čelu stranke, do izbora u stranci, Šaroviću je davao Statut SDS-a a on je želio da na čelu stranke ostane dok ne bude završen izbor delegata za Dom naroda Parlamenta BiH iz Republike Srpske.

Šarović je popustio pod pritiscima glavnog odbora SDS-a, navode izvori Gerila info. Gerila info je, prije nekoliko dana, objavila kako je kompletno rukovodstvo SDS-a podnijelo ostavku zbog lošeg izbornog rezultata. Šarović je ubjedljivo poražen u izborima za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske a SDS će u novom sazivu NSRS imati samo 13 poslanika što je njihov najlošiji rezultat.

RTVBN je objavila da je član GO SDS-a Momčilo Mandić rekao da “nema vlasti bez podrške Beograda” a da Beograd neće podržati SDS dok je Šarović na njegovom čelu. Mandićev sin, inače, bio je zajedno sa Adamom Šukalom privođen u Banjaluci nekoliko dana prije održavanja opštih izbora u BiH. Obojica su članovi Vučićevog SNS-a.

Šarović se na sjednici glavnog odbora požalio da nije imao dovoljnu podršku PDP-a u trci za člana Predsjedništva iz Republike Srpske dok je SDS, kako je rekao, pružio punu podršku Jeleni Trivić.

Foto naslovna: Mirko Šarović i Milan Miličević
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter