Burna noć u Orlandu - Igrači sastančili, Lebron napustio dogovore i svima poručio: -Je***e se!-

Burna noć u Orlandu - Igrači sastančili, Lebron napustio dogovore i svima poručio: -Je***e se!-

Sportski svet bruji o prekidu NBA koji se dogodio u sredu uveče. Igrači Milvoki Baksa su odbili da izađu na teren pred petu utakmicu prve runde plej-ofa Istoka protiv Orlando Medžika koja je trebalo da bude odigrana u sredu uveče. Taj potez pokrenuo je lavinu i burnu noć u kojoj su igrači imali hitan sastanak. Tema je bila - ponovna suspenzija NBA lige.

Adrijan Vojnarovski, novinar ESPN, naveo je da niko – od čelnika NBA, preko vlasnika, do čelnika franšiza – nije očekivao ovakav potez igrača Milvokija i da su svi planirali da se u sredu veče normalno odigraju utakmice. Upravo on je i preneo da je NBA liga odlučila da suspenduje sve pete mečeve serija koje su trebale da budu odigrane u noći između srede i četvrtka.

Takav stav ekipe Milvokija ispratili su košarkaši Hjustona i Oklahome, te Lejkersa i Portlanda.

I sastanak igrača je kao što je bilo i najavljeno organizovan. Američki mediji su javili da Džordž Hil, plejmejker Baksa, koji je pre nekoliko dana izjavio da ne zna šta igrači rade na tom prokletom mestu (misleći na balon u Njujorku) dok se nasilje događa na ulicama, zapravo i inicijator ideje da Milvoki ne izađe na parket.

Korak dalje otišli su Lejkersi i Klipersi, odnosno – Lebron Džejms iza čijeg stava su stali svi igrači oba tima iz Los Anđelesa.

- Svi timovi osim Lejkersa i Klipersa su glasali za nastavak takmičenja. Lebron je na sastanku rekao da želi da vlasnici klubova budu uključeniji u celu priču. Judonis Heslem iz Majamija je poručio da nije moguće nastaviti sezonu bez Lejkersa i Klipersa. Lebron je potom napustio sastanak. Za njim i ostali iz Lejkersa i Klipersa - navodi Šems Čaranija.

Kako je Vojnarovski izvestio javnost, igrači će nastaviti sastanke i u četvrtak ujutru.

Vojnarovski navodi da su košarkaši Milvokija iz svlačionice razgovarali sa predstavnicima vlasti u Viskonsinu, gde se dogodilo upucavanje 29-godišnjeg Afroamerikanca Džejkoba Blejka, što je i bila inicijalna kapisla za odluku o bojkotu.

- NBA, vlasnici i predsednici nisu očekivali ovo. Svi su mislili da će se utakmice odigrati. Ovo je ključni momenat za NBA i profesionalni sport u Severnoj Americi - istakao je Vojnarovski.

U diskusiju oko svega se uključio i analitičari Stiven A. Smit.

- Ako Lebron odluči da završi sezonu, sezona je nezvanično došla do svog kraja - istakao je Smit.

Dok se sve dešavalo, Džejms je uputio poruku na Tviteru:

- Je*ite se, zahtevamo promene, muka nam je! NBA revolucija je i zvanično počela.

Piše: Jelena Medić
Foto naslovna: Kevin C Cox/AP/tanjug.rs
Izvor: sport.blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks