Buna u Loparama, narod ogorčen na vlast, protiv je rudnika litijuma i ekološke katastrofe koja ide sa njim (Video)


Buna u Loparama, narod ogorčen na vlast, protiv je rudnika litijuma i ekološke katastrofe koja ide sa njim (Video)

Juče sam u Loparama održao veliku tribinu i razgovarao sa narodom povodom ključnog pitanja – davanja koncesije i otvaranja rudnika litijuma na Majevici. Narod je ogorčen i spreman na borbu kako bi zaštitio imovinu i opstao na svojim ognjištima.

Više od 150 ljudi došlo je na tribinu, mnogi su stajali, a osjetilo se veliko ogorčenje postupcima vlasti. Mnoga pitanja su bila upućena predsjedniku Skupštine opštine Milenku Ristiću i načelniku Lopara Radu Saviću, koji su bili na meti kritike naroda, i ustvrdili su da su protiv rudnika i da su odbornici i Skupština opštine Lopare usvojili Zaključke o tome da se protive davanju koncesije i otvaranju rudnika litijuma.

Kako se posao i koncesija daje američkom generalu koji je komandovao bombardovanje Srbije 1999. godine, i kakve su ekološke posledice? Zašto niko ništa ne pita narod, sve se radi iza njegovih leđa i ignoriše njegovu volju?

Pogledajte snimak cijele burne i zanimljive tribine u Loparama, sa koje je narod poslao jasnu poruku da je protiv rudnika litijuma i da je spreman na borbu, proteste i blokade, ekološki ustanak i otpor nasilju vlasti koja ignoriše volju naroda…

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter