Briga za ljude: Dok se na UKC RS prazne odjeljenja i pripremaju za novi udar korone, SNSD održava masovni skup na Kozari

Briga za ljude: Dok se na UKC RS prazne odjeljenja i pripremaju za novi udar korone, SNSD održava masovni skup na Kozari

Za danas, subotu 21.avgusta, na spomen području Mrakovica na Kozari već danima se najavljuje veliki stranački skup SNSD-a pod nazivom “Živjeće Srpska”. Najavljen je dolazak Milorada Dodika i Željke Cvijanović, organizovan je prevoz autobusima, koncert Milice Pavlović i “OK benda”, a iz gradskog odbora SNSD-a se pozivaju članovi i simpatizeri stranke, kao i zainteresovani građani, da u što većem broju  prisustvuju velikom stranačkom skupu.

Sa druge strane prekjuče, 19.avgusta, prema saznanjima portala GERILA svi pacijenti Odjeljenja za reumatologiju su dobili obavještenje da u roku od sat vremena napuste ovo odjeljenje zbog potreba za smještanje kovid pacijenata. Prema zasad nepotvrđenim informacijama, moguće je da su ispražnjena još neka odjeljenja. Konkretno, sa Odjeljenja za reumatologiju su zadržani samo najteži pacijenti koji su prebačeni na druga odjeljenja.

Čitalac portala Gerila kaže da je ogorčen odnosnom prema njemu, jer je dobio obavještenje da u roku od sat vremena napusti Odjeljenje za reumatologiju, iako ima velike zdravstvene probleme. Doktori su mu rekli da će liječenje nastaviti kao pacijent dnevne bolnice.

Upit smo poslali Odjeljenju za kabinetske poslove i poslove informisanja UKC RS, ali odgovor, do sada, nismo dobili iako smo naglasili da nam urgentno treba potvrda informacije kao i objašnjenje ove odluke.

Naš čitalac nam se obratio sa pitanjem kako je moguće da se zbog evidentnog priliva kovid pacijanata, a što je jasno i kroz dnevnu statistiku, pacijenti sa teškim oboljenjima otpuštaju sa UKC RS, dok se u isto vrijeme održava stranački skup na Kozari, i to svega 10 dana prije početka školske godine.

Natalija Trivić je za RTRS prije četiri dana izjavila da, prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, nastava u novoj školskoj godini će početi 1. septembra, a čas bi trebalo da traje 45 minuta.
Trivićeva je naglasila i da će i dalje tokom nastave biti obavezno nošenje zaštitnih maski jer se ne može obezbijediti dovoljna distanca u učionicama, te da će se u školama i dalje voditi računa da higijena bude na visokom nivou.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter