Brazilski doktor -Manite se vježbanja, kornjača ne radi ništa i živi 450 godine-


Brazilski doktor -Manite se vježbanja, kornjača ne radi ništa i živi 450 godine-

Brazilski doktor Paulo Ubiratan je poznat po svojim drugačijim stavovima u odnosu na ostale.

Pulo Ubiratan, lekar iz brazilskog grada Puerto Alegre, nakon jedne izjave za lokalnu televizijsku stanicu, postao je svetski poznata ličnost. Naime, u intervjuu doktor je opovrgnuo sve prethodno nepokolebljive postulate zdravog načina života.

Lekar veruje da često sve što se kaže da blagotvorno deluje na telo, u stvari ne donosi nam ništa dobro, naprotiv - samo nam šteti. Ubiratan je siguran da vegetarijanstvo nanosi samo štetu čoveku, a vežbe za kardiovaskularni sistem uopšte ne produžavaju život, već ga skraćuju.

Brazilski doktor je još izjavio: "Svako srce ima određen broj mišićnih kontrakcija. Ne trošite ih na vežbe. Životni period će vam isteći, bez obzira na to kako koristite srce. To je isto kako kada kažete da možete da produžite životni vek vašem automobilu ako ga vozite velikom brzinom."

Paulova filozofija je jednostavna - ako vas ništa ne boli, ne radite ništa. Jedite prženo, pijte pivo ili vino, redovno vodite ljubav, jedite meso i što je najvažnije - ne opterećujte telo nikakvom fizičkom aktivnošću. "Da je šetnja korisna, poštari bi bili besmrtni.

Kitovi ubice ceo život plivaju, jedu ribu i piju vodu, a uprkos tome su debeli. Zečevi trče i skaču non-stop, a žive najviše 15 godina. Kornjača ne trči i ne radi ništa pa živi 450 godina!" Zato manite se vježbanja. "Da li je čokolada loša?" "Šta je čokolada? Čokolada je kakao. Još jedan predstavnik biljne hrane.

To je hrana za sreću. Život uopštene ne treba da bude takav, da vam je cilj da budete lep leš. Životni put treba da započnete sa kriglom piva u jednoj ruci, sendvičem u drugoj, a završite ga sa monog opijanja, umorni, iskorišćenog tela vičući: Ura! Hvala! Vredelo je! Sjajan život! Odličan put!"
 

Izvor: pult24.info