Branislav Borenović: SNSD i dalje razvlači ukidanje akciza i smanjenje PDV-a, sa željom da do njih i ne dođe

Branislav Borenović: SNSD i dalje razvlači ukidanje akciza i smanjenje PDV-a, sa željom da do njih i ne dođe

Borenović pojasnio ko je kriv što bh. građani skuplje plaćaju gorivo i namirnice: Evo šta kaže da je rješenje?

Svako poskupljenje znači i veće punjenje budžeta, kazao je Borenović

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ocijenio je vrlo štetnim što je SNSD u Parlamentu BiH srušio zakone o ukidanju akciza i smanjenju stope PDV-a.

- Umjesto da građani plaćaju gorivo sada već 50 feninga jeftinije, zbog nerazumne odluke SNSD-a plaćaju izuzetno visoku cijenu goriva, što naravno ima lančanu reakciju na cijene svih proizvoda a, prije svega, na životni standard građana - rekao je Borenović. 

Istakao je da je jasno da svako poskupljenje znači i veće punjenje budžeta, te da samo neodgovorna vlast ne vraća novac građanima koji su punili budžet. 

- Vidi se da je namjera vlasti bila da razvlači ukidanje akciza i smanjenje PDV-a, sa namjerom da do toga upošte ne dođe - kazao je predsjednik PDP-a.

Kaže da je neophodno ukinuti akcize na gorivo na šest mjeseci, smanjiti PDV na mlijeko, brašno, so, proizvode od brašna, ulje, pšenicu, lijekove, hranu za bebe, ortopedska pomagala, sjemena, sadni materijal...

- To je najbolja i najdirektnija pomoć narodu i privredi koji su suočavaju sa ogromnim posljedicama divljanja cijena - poručio je Borenović.

Izvor: oslobodjenje.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter