Branislav Borenović: Ovo je veliki jubilej, srećan vam 9. januar

Branislav Borenović: Ovo je veliki jubilej, srećan vam 9. januar

- Trideset godina postojanja, u koje su stali stradanje, nada, opstanak, borba i mnogo ponosa, veliki su jubilej za Republiku Srpsku, čiji je nastanak i očuvanje naša velika pobjeda na kraju vijeka u kojem je naš narod mnogo propatio, branio se, na kraju se uvijek izdizao, a kruna toga je upravo Republika Srpska- kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Poštovani sugrađani, dragi naš narode, srećan nam 9. januar – Dan Republike, poručio je Borenović. 

Borenović je naglasio da je Republika Srpska nastala u miru, u ratu odbranjena, a danas treba da je čuvamo i razvijamo. 

- Čuvajmo Republiku Srpsku kao svetinju, jer ona to jeste – za njenu odbranu dati su mnogi životi i svaka njena stopa je tako skupo plaćena. Naša Republika može i mora biti mjesto najboljeg života za njene građane. Stvarajmo prijatelje, a ne suparnike.

Čuvajmo Srpsku i jačajmo je. Takmičimo se sa drugima u investicijama, u znanju, dobrim rješenjima, napretku i modernizaciji. Svako ko dobije ulogu da vodi Republiku Srpsku neka ovo ima na umu, ali i da sebe i svoju politiku može žrtvovati za Srpsku, ali nikada i nikako Srpsku za sebe i svoj lični opstanak.

Nadam se i vjerujem da će se ovdje vratiti vjera u bolje sutra, da će biti više optimizma i radosti, kao i da možemo biti svijetli primjer razvoja. Da nam je ponosna i vječna, živjela Republika Srpska!, poručio je Borenović. 

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter