Branislav Borenović: Jelena Trivić je naš kandidat za Predsjednika Republike Srpske a ovo su naši nosioci lista (Foto)

Branislav Borenović: Jelena Trivić je naš kandidat za Predsjednika Republike Srpske a ovo su naši nosioci lista (Foto)

PDP je danas zvanično potvrdio da je Jelena Trivić kandidat za predsjednicu bh. entiteta Republika Srpska. Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da su na sjednici Glavnog odbora potvrdili nosioce lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a nakon prijedloga Predsjedništva partije, Glavni odbor je jednoglasno potvrdio kandidaturu Trivić. 

Slaviša Marković nosilac liste PDP za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 6

Borenović je naveo da su utvrđeni svi nosioci listi, osim za izbornu Jedinicu 2, što će biti naknadno saopšteno i potvrdio da su nosioci za narodnu skupštinu Republike Srpske Draško Stanivuković iz Banjaluke, Sanja Dimitrić iz Dervente, Olivera Nedić iz Doboja, Snežana Stojanović iz Bratunca, Slaviša Marković iz Bijeljine, Milanko Mihaljica iz Novog Grada, Igor Tošić iz Pala i LJubiša Krunić iz Trebinja, dok liste za PD PS BiH nose Branislav Borenović iz Banjaluke, Siniša Golić iz Brčkog i Saša Borjan iz Trebinja. 

Foto: Infomedia Balkan

- Nosioci lista i ključni kandidati će biti po prvi put i značajan broj žena i to za kandidat za predsjednika i 3 nosioca listi. To nije bila ranije praksa kod partija, ali to pokazuje i naše demokratsko sazrijevanje. Prosjek godina kandidata je 45, najbolje godine za političko djelovanje – rekao je predsjednik PDP. 

On je istakao da je siguran da će PDP biti najveće pozitivno iznenađenje narednih izbora. 

 - Republika Srpska se danas nalazi u najdubljoj krizi od Dejtona i učinićemo sve da kroz rješenja iz našeg Programa obnove učinimo da bude jača, bolja, pravednija i zaposlenija. PDP ulazi u kampanju sa mnogo optimizma, sa odličnim istraživanjima javnog mnjenja i ubijeđeni u pobjedu i Jelenu Trivić, a i da će naše liste imati najbolji rezultat u istoriji. Takođe, daćemo jednako snažan doprinos pobjedi i kandidata iz naše bratske SDS, kao i pobjedi Jelene Trivić – naveo je Borenović. 

Foto: Infomedia Balkan

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić je navela da u kampanju za predsjednika, kao i u kampanju za poslanike, PDP ulazi za značajno inoviranim Programom obnove Republike Srpske: 

Ona je navela da borba protiv kriminala i korupcije ostaje njeno i PDP-ovo trajno opredjeljenje:  

- Narod jeste osiromašen, ali je najviše gladan pravde. Zrno po zrno pravde, napravićemo pravnu državu u kojoj su svi jednaki pred zakonom – rekla je Trivić. 

Ona je navela da je neophodno rasteretiti privredu, vraćanjem poreskih stopa iz 2008. godine, olakšati mladima prvo zaposlenje, redefinisati pojam intervjua zbog pravednijeg zapošljavanja: 

- Takođe, mladima treba olakšati kupovinu prve stambene jedinice kroz program socijalne stanogradnja. Tržišne cijene su nenormalno visoke, pa mladi i sa pristojnim primanjima ne mogu sebi obezbijediti prvu nekretninu, te tu država mora intervenisati – rekla je Trivić.

Izvor: nap.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter