Branislav Borenović: Željeli su da predstave da je grad nefunkcionalan ukoliko narod ne izabere njihovog kandidata

Branislav Borenović: Željeli su da predstave da je grad nefunkcionalan ukoliko narod ne izabere njihovog kandidata

Borenović: Važno je da je skupština grada odblokirana. - Bitno je da je skupštna počela da radi, da je usvojen rebalans budžeta i da su druge tačke dnevnog reda podržane jednoglasno. Čestitam svim odbornicima koji su odlučili da politički zrelo i odgovorno rade svoj posao, rekao je Borenović. 

- Ponašanje SNSD-ovih odbornika u Skupštini grada Banjaluka prevršilo je svaku mjeru i odavno izlazi iz okvira zdravog razuma. Tako se mogu ponašati samo oni koji ne vole svoj grad, a budući da slušaju isključivo naredbe svog Centralnog komiteta, na najbolji način pokazuju maćehinski odnos SNSD-a prema čitavoj Republici Srpskoj, rekao je predsjednik PDP-a Braanislav Borenović. 

On je istkao da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izaašao u susret svim njihovim zahtjevima, pa i više, a oni nastavljaju da opstruišu rad skupštine. 

- I nakon što su im ispunjeni zahtjevi, počeli su da smišljaju nove, a zapravo su ogolili svoje prave namjere: ne žele da rade konstruktivno, nego samo žele da grad ne funkcioniše. Željeli su da predstave da je grad nefunkcionalan ukoliko narod ne izabere kandidata iz njihove političke opcije, a predstavili su sebe u pravom svjetlu: poslušnici koji ispunjavaju prijetnje svog šefa koji je odavno izgubio politički kompas, istakao je Borenović. 

Borenović je pohvalio postupak odbornika dosadašnje skupštinske većine koji su odlučili da se vrate na sjednicu da bi mogla biti održana i izrazio nadu da će nastaviti da se ponašaju odgovorno prema svom poslu, gradu i sugrađanima. 
 
- Bitno je da je skupštna počela da radi, da je usvojen rebalans budžeta i da su druge tačke dnevnog reda podržane jednoglasno. Čestitam svim odbornicima koji su odlučili da politički zrelo i odgovorno rade svoj posao, rekao je Borenović. 

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter