Borislav Radovanović Senadu Hadžifejzoviću: Izradio te Ivan Begić, vrijeme ti je za penziju! (Foto/Dok.)

Borislav Radovanović Senadu Hadžifejzoviću: Izradio te Ivan Begić, vrijeme ti je za penziju! (Foto/Dok.)

Nakon trodecenijske novinarske karijere Senad Hadžifejzović ispao je tek korisni idiot političkog muljatora Ivana Begića, iliti novog "Komšića" Republike Srpske. Ovakav blam Senad bi trebao shvatiti kao upozorenje i razmisliti o povlačenju - dok je još uvijek na vrhu novinarske branše. Informacije o Begićevim lopovlucima, predstavljene ovim tekstom, lako je mogao prikupiti i shvatiti koga je pozvao u emisiju.
Novinar i urednik Senad Hadžifejzović intervjuima sa Aleksandrom Vučićem pokazao je da i nakon 37 godina profesionalne karijere umije nositi se sa političkim moćnicima najvišeg ranga. Upravo iz te vizure bilo je otužno gledati kako sa njim manipuliše "mlađi kolega" Ivan Begić. Za očigledno neupućenog Senada njegov gost je i novinar i urednik, ali i SEO menadžer i političar i... Kako sam kaže Senad se ne razumije u društvene mreže, a to je informatički pismena javnost lako mogla zaključiti.

Elem, krenimo redom. Tokom emisije "Centralni dnevnik" Face TV Begić se predstavio žrtvom ucjena, raznih "zavirivača u tuđe krevete", političkih spletki, diskriminacije, progona i štošta pride. Voditelj emisije, ma kako iskusan bio, nasjeo je na ovu priču i svog gosta nije percipirao onim šta primarno jeste - POLITIČAR

Iako su govorili kako je Begić tog dana CIK-u predao kandidaturu za funkciju Predsjednika RS, inokosno najmoćniju na nivou entiteta, nije se dalo naslutiti da jedan vrlo ambiciozan političar započinje izbornu kampanju. Tokom emisije složili su se da je u pitanju "nezavisni kandidat", pri čemu Senadu očgledno nije kliknula "lampica" da ga upita odakle mu 14 000 (ili čak 18 000) KM za taksu CIK-a? Posebno u kontekstu priče kako je komšiji čistio oluk za 50 KM.

Znači, Begić je iskeširao bar 14 000 maraka takse za ovjeru lista, istrošio se na prikupljanje 3 000 potpisa i štošta pride, a Senad ga nije upitao odakle mu tolike pare. Ko mu je financijski i logistički pomogao u tom poduhvatu? To pitanje vodi nas na esenciju: ko stoji iza Ivana Begića? Mnoge će ovakva premisa iznenaditi, ali ima utemeljenja razmišljati o Bakiru Izetbegoviću i SDA. Prosta logika nameće promišljanje o Begiću kao "Željku Komšiću Republike Srpske" i takva percepcija je već primjetna na društvenim mrežama - koje Senad Hadžifejzović ne prati.

Vidimo koliko Izetbegović i njegovi istomišljenici odbijanjem izmjena Izbornog zakona nastoje ponoviti prevaru sa Komšićem, natporučnikom Armije BiH i nosiocem Zlatnog ljiljana, u Predsjedništvu BiH, koji uz svog ratnog saborca Džaferovića komanduje Oružanim snagama BiH i vodi spoljnu politiku. Kao što srpskog člana državnog predsjedništva u više mandata drži "opkoljenog" ratnim pripadnicima Armije BiH, Izetbegović identično želi pozicionirati svoja dva Potpredsjednika RS. Izgleda da je i našao novog "Komšića".

Uglavnom, Begić neće slijediti politiku Dragana Čovića i HDZ-a i to je Senadu jasno saopštio. Sada prezentujem i način kojim Begić planira domoći se ove dobro plaćene funkcije i benefita koji proizilaze iz iste. Sa gornje fotografije vidite da je aktuelni potpredsjednik iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković funkcije se domogao sa svega 5 881 glasom. Bio je kandidat zajedničke liste hrvatskih stranaka i tako malen broj glasova osigurao mu je poziciju. Problem je što iza paravana svako može zaokružiti šta mu drago.

To je "adut" na koji igra Ivan Begić! Računa da sa ovako razočaranom biračkom populacijom, posebice unutar opozicionih struktura, postoji veliki broj spremnih na "odmazdu svima" davanjem glasa njemu. U toj kategoriji Begić računa na jedan broj Hrvata, ali mnogo više na srpske, bošnjačke i prograđanske glasove. Fora koja Komšiću prolazi godinama. Pored "građana" Begić računa i na sve one koji su podržali njegove seksualne "slobode" - bez svijesti da je to dio unaprijed smišljenog plana.

Ovde dolazi do izražaja sljedeća djelatnost kojom se Ivan Begić bavi godinama - SEO menadžer. SEO je skraćenica od Search Engine Optimization, iliti optimizacije organskih pretraživanja na internetu. Deceniju i po unazad na našim prostorima vrlo dobar posao, kakav donosi odlične zarade (više desetina eura mjesečno). Dovoljno je pogledati čime se bavi njegova firma i zaključiti ono što je Senad Hadžifejzović propustio.

Svoj navod ponovo dokazujem screenshot-om njegove kompanije "Macro media" d.o.o. Banja Luka, na kojoj sam označio sve važne podatke, a kako bih jednostavnije prezentovao dalje dokaze. Pominjao je Begić svoju kompaniju, ali su Senadova novinarska čula očigledno oslabila. Klikom OVDE idete na sajt Begiceve firme "Macro media" osnovane 2018. godine i vidite da se bavi web i grafičkim dizajnom, marketingom, kampanjama i drugim stvarima u domenu SEO usluga

U okviru ove kompanije funkcioniše i Begićeva druga ili podfirma, a u pitanju je medijski sajt Insajder.in. Njegov je i portal Banja Luka 24, ali to je "na divljaka", dok Insajder služi za legalne poslove, tipa kada prodaje usluge "oglašavanja i informisanja". Znači, Begić je objedinio političku, informatičku i medijsku djelatnost, što ga čini nimalo bezazlenim protagonistom društvenih tokova. Ispod prezentujem fotografiju Begićevog poslovanja sa Gradskom upravom Prijedora, koja dokazuje mnogo toga. 

Reče Begić u Senadovoj emisiji kako njegova firma ne prolazi na tenderima. Zato prolazi direktnim nagodbama, što vidite iz financijskih izvještaja Grada Prijedora za 2019. godinu kada mu je za reklamiranje i informisanje o radu gradske uprave plaćeno 5 950 KM. Znamo šta je politički zagovarao u to vrijeme, no sad znamo i da se nije gadio na novac promovisati DNS-ovog gradonačelnika Milenka Đakovića. Govorim o periodu kada je DNS bio u vladajućoj koaliciji, a vidite da kod Begića političko promovisanje košta šest hiljada maraka - bez razlikovanja vladajućih i opozicije. Mogu objaviti i druge slične direktne pogodbe (npr. RiTE Ugljevik), no poenta je valjda jasna.

Ivan Begić često laže koji mediji su u njegovom vlasništvu. Ovde nema zabune pošto "Macro media" i "Insajder", imaju isti poreski broj 4404295570006, kako vidite sa gornjih fotografija, kao i istu adresu Ul. Stevana Mokranjca 38, Banja Luka. No, naredni dokaz tek otkriva dimenzije Begićevih poslova kakve bi Senad Hadžifejzović znao da se razumije u informacione tehnologije. I onda bi ga propitao kako to čini drugim gostima.

Na gornjem dokazu vidite financijsko stanje Begićeve firme "Macro Media" za 2018., 2019., i 2021. godinu, dok je 2020. preskočena zbog blokada računa. U predstavljene tri godine vidite trend po kom Begić ima dvostruko veće rashode od prihoda, gdje je prošle godine zaradio manje od 33 000 KM, a NEPOKRIVENI RASHODI premašili su 66 000 KM. Od 96 000 KM kratkoročnih obaveza poslovanja samo trećinu je pokrio prihodima. Ko mu je omogućio razliku prihoda i rashoda, ko to financira i kakav je smisao takvog poslovanja? Pored "ručkova i čarapa" Stanivukovići su Begiću osiguravali mnogo više, a kako im je zahvalio imali smo priliku vidjeti. Montirao je snimak koji aludira na seks Draška Stanivukovića i njega, pa to prodavao radi produkovanja političke afere.

Iz očigledne poslovne gabule prevarant Begić spas traži u dobro plaćenoj funkciji "Željka Komšića", a gdje je tako malen broj glasova koji osiguravaju pobjedu ključ njegovih zamisli. Zato je važno uobziriti da Begić razmišlja kao SEO menadžer, profesionalac ili manipulator (sve je to isto), neko ko je stručno osposobljen za vođenje kampanja. Sopstvenu kampanju započeo je u ljeto prošle godine, a sad svjedočimo njegovom konačnom cilju.

Šta je doista prodao Ivan Begić? Upravo ono što je javnosti prezentovano kreirao je Ivan Begić, a posebno se odnosi na onaj klip sa penisom u njegovim ustima i mladežima na stomaku Draška Stanivukovića. Autor onog klipa kojim se aludira na seks Begića i Stanivukovića jeste Ivan Begić. Potom je korištenjem svojih informatičkih znanja i političkih veza snimak nudio na prodaju - direktno i preko posrednika. Prethodno je, normalno, provukao informacije o postojanju kontraverznih snimaka kako bi podigao cijene.

U cilju zataškavanja sopstvene prevare izveo je lažno prijavljivanje ucjena, koje je bilo centralna tema Senadove emisije. Baš kao što je Slobodan Vasković u istom cilju najavio eksplicitne snimke Draška Stanivukovića, opet koristeći naivnog Senada. Tekstom Raskrinkavanje laži Ivana Begića objasnio sam od kada i kako pratim ovu muljažu, koje cifre su bile u igri i kakve poruke smo Begić i ja tada razmjenjivali. 

Kada ovo pročitate biće jasno zašto me je onako prozivao, a Senad nije ispoštovao elementarni postulat novinarstva - da zaštiti dignitet osoba koje nisu u prilici odgovoriti (drugo mišljenje). Čuj, vjeruje POLITIČARU koji realizuje izbornu kampanju napadima na nekog ko je najmanje umiješan u data dešavanja. 

Eto Senadu za informaciju: nema nikakve krađe snimaka, nego je Begić prodavao sopstvene uratke, pa je u pravcu dalje zamisli lažno prijavio ucjenu. Lažni alibi! Kako se dokazuje krivično djelo "Ucjena" objasnio sam tekstom NOVI VIC: "Sastali se peder, kurva, ucjenjivač i policajac...", a na primjeru Jelene Trivić kakav se analogijom ima primjeniti na Begića. Zato je tužilaštvo donijelo onakvu odluku, a i nije posao tužilaštva da realizuje izborne ambicije političkih mešetara. Ovaj tekst ga je zabolio i rezultirao gnusnim lažima na moj račun.

Nema apsolutno nikakve ucjene. Koji idiot bi pomislio od Begića tražiti TRI MILIONA KM? Jedino možemo govoriti o pokušaju prevare da se od Stanivukovića izvuče novac i sa Begićem kao ključnim akterom prevare. Ukoliko odbije platiti slijedi objavljivanje montiranih snimaka i politička afera njegovog izbacivanja iz izborne utrke. Tako smo "dobili" Jelenu Trivić kao kandidata, što sam davno objavio i objasnio zašto sam se distancirao od takvih lopuža.

Za shvatanje date prevare važan je momenat objavljivanja Begićevog uratka na portalu Autentično. Tada je tek promil populacije znao za ovaj portal i video klip prošao bi potpuno neprimjećeno. Zato Begić ranim jutrom preko svojih portala i stranica društvenih mreža širi vijest, sa ciljem da stvori što veći odjek u javnosti. Tek kad je "izreklamirao" prethodno prodani sopstveni snimak zatražio je "pomoć" i odjurio psihijatru radi pribavljanja nalaza kao još jednog dokaza sopstvene "nevinosti". 

Zatim, sve po istom planu, objavljuje kako napušta politiku i vraća odbornički mandat, unaprijed računajući na one silne žalopoljke i izdizanja na nivo heroja. Potonje samo se trudio da aferu održava živom i sebe predstavlja žrtvom. Svako reagovanje na njegove javne optužbe išlo je u pravcu kandidature koju je predao CIK-u, nakon čega se odlučio "napokon javiti" Senadu, koji je izgleda baš povjerovao u preobrat od napuštanja politike do kandidature za Predsjednika RS za svega četiri mjeseca. I da sve to nije jedan jedinstven plan ovog mešetara.

Zato javno poručujem Senadu Hadžifejzoviću da polako razmišlja o penziji jer je naprosto "prevaziđen" i klipani ga pretvaraju u korisnog idiota. Istine radi, valja ozbiljne kritike uputiti Senadovoj ekipi, pošto je bar sa te strane mogao dobiti dokaze kakve sam pronašao za nekih pola sata pretraživanja internetom i prezentovao ih ovim tekstom. Pritom sam se fokusirao na informatički segment rezlikovanja Begića i Hadžifejzovića, a zanimljivih podataka na internetu ima na pretek. Bar za one koji znaju istraživati.

Jesu izbori primamljivi i profesionalno i financijski, no valja razmišljati i o sopstvenom dignitetu. Čovjek tri decenije hara balkanskom televizijskom scenom i trebao bi kao takav ostati upamćen. Zato mu i savjetujem da se polako povlači dok je na vrhu, dok ga klipani poput Begića ne isprovaljuju do nivoa korisnog idiota. Bitanga koja trguje sopstvenim porno snimkama i izmišlja nepostojeće ucjene koristi Senada za izbornu kampanju. Ili ćemo pomisliti da je Senad Hadžifejzović dio projekta "Željka Komšića Republike Srpske" i u funkciji politike Bakira Izetbegovića...

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter