Borenović podnio krivičnu prijavu zbog prisluškivanja

Borenović podnio krivičnu prijavu zbog prisluškivanja

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović podnio je danas Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH zbog krivičnog djela „Neovlašćeno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje“, koje je Dodik priznao tokom obraćanja poslanicima na sjednici NSRS. 

Ovo krivično djelo propisano je članom 147a. Krivičnog zakona BiH, a za koje je predviđena zatvorska kazna od 6 mjeseci do 5 godina. 

„Dodik je priznao da je vršio i da u kontinuitetu vrši krivično djelo neovlašćenog prisluškivanja trećih lica, u ovom slučaju članova opozicionih stranaka“, kaže Borenović.
 
On kaže da je ovo presedan po kojem bi u normalnoj zemlji već reagovali organi unutrašnjih poslova po nalogu Tužilaštva i da bi Dodik još sinoć bio priveden i saslušan: 

„Radi se o članu Predsjedništva koji je priznao krivično djelo i to, ni manje, ni više pred govornicom najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj. Budući da nadležni organi nisu reagovali, naša je obaveza da podnesemo krivičnu prijavu. Ovo nije samo priznanje krivičnog djela, nego su dovedeni u pitanje i osnovni ustavni principi na kojima je zasnovano funkcionisanje ovog društva“, kaže Borenović. 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks