Borenović: Ozbiljna sumnja da su iza kulisa i u nekim drugim prostorijama provedene protivpravne radnje (Video)


Borenović: Ozbiljna sumnja da su iza kulisa i u nekim drugim prostorijama provedene protivpravne radnje (Video)

Krivična prijava zbog glasanja za Dom naroda. - Danas smo Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uputili krivične prijave protiv N.N. lica zbog osnova sumnje da je jedno ili više lica počinilo krivična djela povrede tajnosti glasanja, izborne prevare, uništavanja izbornih isprava, zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi i falsifikovanja službene isprave prilikom glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

Borenović kaže da ovo nije samo političko pitanje, te da budući da postoji osnovana sumnja da je počinjeno više krivičnih djela, time treba da se bavi pravosuđe. 

- Da je glasanje izvršeno protivno zakonu u svojim javnim nastupima je potvrdio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji tvrdi da u telefonu ima fotografiju glasačkog listića.

Fotografisanje tokom glasanja je zakonom zabranjeno, a budući da je paravan bio okrenut tako da niko nije mogao neopaženo slikati i da je pri pripremama za sjednicu izvršena simulacija glasanja, postoji ozbiljna sumnja da su se iza kulisa i u nekim drugim prostorijama provele protivpravne radnje.

Jasno je da su u tome učestvovali predstavnici zakonodavne vlasti i vrlo vjerovatno kandidati za najviše funkcije u izvršnoj vlasti na različitim nivoima, što daje dodatnu težinu čitavom slučaju koji pravosudni organi moraju detaljno ispitati i eventualno dalje postupati – istakao je Borenović.

 

Foto naslovna: Agencije
Video: BN Televizija/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter