Borenović ogorčen na vladajuću većinu iz Srpske (Video)

Borenović ogorčen na vladajuću većinu iz Srpske (Video)

Predsjednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović izjavio je kako je iznenađen današnjim ćutanjem predstavnika vladajuće većine iz Republike Srpske koji nisu podržali inicijativu da se otkaže sutrašnja misa za blajburške žrtve u Sarajevu.

– Nisam vjerovao da ću doživjeti ovakav servilan i snishodljiv odnos kolega, takozvanih reprezentativaca koji dolaze iz vladajućih stranaka iz Republike Srpske, kojim traže izgovore da ne podrže rezoluciju kojom se iskazuje konkretan, neophodan i osuđujući stav Parlamenta BiH povodom najavljenje sutrašnje blajburške mise. Sramno je da nisu podržali da se u dnevni red uvrsti dokument kojim se traži otkazivanje blajburške mise i izrazi saučešće svim potomcima žrtava ustaškog režima isključivo da se ne bi zamjerili svojim koalicionim partnerima iz HDZ BiH – rekao je Borenović.

On kaže da je bilo tužno i mučno slušati poslanike SNSD i takozvanog Srpskog kluba, koji su se “pogubili u svojim besmislenim izgovorima kako ne bi podržali rezoluciju.

– Bili su suzdržani prilikom glasanja po pitanju izražavanja poštovanja žrtvama ustaškog režima i poziva zvaničnicima katoličke crkve da se suzdrže od održavanja mise za Blajburg. Odsustvo stava po ovom pitanju je ipak stav, koji se ne može okarakterisati drugačije nego beskičmenjaštvo, sramota i izdaja – kaže Borenović.

On ističe da, kao čovjek, političar i Srbin ne može imati drugačije mišljenje nego da je izričito protiv održavanja pomenute mise, kao i učešća Hrvatskog sabora u organizaciji iste.

VIDEO:

 

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks