Borci VRS izviždali grobare naroda: Dodika, Cvijanovićku, Đajića, Stevandića, Đokića, Čovića… (Foto)

Borci VRS izviždali grobare naroda: Dodika, Cvijanovićku, Đajića, Stevandića, Đokića, Čovića… (Foto)

Demobilisani borci Vojske Republike Srpske zvižducima su ispred Narodne skupštine Republike Srpske dočekali Milorada Dodika, Željku Cvijanović, Petra Đokića, Nenada Stevandića, Vladu Đajića ali i predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića. U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je posebna sjednica o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini a jedan od gostiju je i lider HDZ BiH, Dragan Čović.

Demobilisani borci VRS okupili su se ispred NSRS jer su nezadovoljni položajem boračke populacije u Republici Srpskoj. Oni zahtjevaju, konačno, održavanje posebne sjednice NSRS na temu prava i položaj bivših boraca VRS. Borci traže da im se obrati predsjednik NSRS, Nedeljko Čubrilović.

“Hoćemo da mu kažemo da mora pod hitno da zakaže posebnu sjednicu, koliko juče. Nećemo se maketi odavde dok ne bude zakazana sjednica. Imali smo 25 godina predizborne kampanje, danas su izbori. Danas biramo čast ili dostojanstvo ili novu sramotu. Sa svakom posebnom sjednicom nas su ponižavali jer su nas stavljali u posljednji red”, rekao je za Gerila info Branislav Vučić, jedan od demobilisanih boraca VRS.

Foto: Gerila.info/Protest demobilisanih boraca VRS ispred NSRS

On kaže da su borci došli pred NSRS da traže život jer žive užasno a svi se njih i porodica palih boraca sjete pred izbore.

“Doveli su nas do dna. Ovo veze nema sa politikom, meni je politika ušla u kuću, u frižider u džep. Borci mogu da budu zadovoljni ili ne. Ovo će pokazati jesmo li zadovoljni ili ne”, rekao je Vučić.

Foto: Gerila.info/Demobilisani borci VRS zvižducima su ispred NSRS dočekali Dragana Čovića

Borci su rekli da su oni stvarali i NSRS i Republiku Srpsku i da su oni ginuli za stvaranje RS.

Poslanik Nebojša Vukanović koji je jedini, uz Vladu Đajića koji je nakon što je izviždan prišao borcima gdje je ponovo izviždan, prišao demobilisanm borcima.

“Meni je žao što su borci ovako poniženi da moraju skupljati pomoć da bi sahranili nekoga, da se država prema njima ponaša kao zla maćeha. Oni traže da se zakaže posebna sjednica a ogorčeni su što su na sjednicu pozvani Bakir Izetbegović, Dragan Čović a da borci već deset godina ne mogu ništa da kažu u NSRS”, rekao je poslanik Nebojša Vukanović.

Demobilisani borci su najavili da ostaju pred NSRS dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Video sa protesta boraca možete pogledati na FB stranici Gerila info.

Foto naslovna: Gerila.info
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter