Bivši gradonačelnik Gospića odselio u Irsku, radit će u skladištu


Bivši gradonačelnik Gospića odselio u Irsku, radit će u skladištu

Dnevnik piše da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru Musgrave u mjestu Kildare nedaleko od Dublina te da je u CV-u zatajio "sjajnu ličku političku karijeru"

Bivši gradonačelnik i predsjednik Kluba HDZ-a u Gospiću od jučer živi i radi u Irskoj, nakon što je ostao bez posla zbog raskola ličkog HDZ-a, piše u današnjem izdanju Jutarnji list.

Petar Krmpotić nakon duge političke karijere otišao je raditi kao skladištar u Irsku, a svoj HDZ, čiji je vijećnik, nije ni obavijestio o odlasku, navodi dnevnik.

Podsjećaju da je Krmpotić bio tajnik Grada Gospića, predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije, dva puta predsjednik gradskog HDZ-a te je obnašao razne funkcije koje su mu pripadale po stranačkim zaslugama, kao što je primjerice predsjedanje Upravnim vijećem Veleučilišta Nikola Tesla.

Vrhunac karijere doživljava pobjedom na lokalnim izborima 2013. godine, kad postaje gospićki gradonačelnik. Četiri godine kasnije imao je manje sreće jer je u revanšu izbore dobio aktualni gradonačelnik Karlo Starčević pa se Krmpotić morao zadovoljiti mjestom predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću, što je formalno i danas.

Ruku spasa nakon gubitka izbora pružio mu je tada najmoćniji Ličanin, župan Darko Milinović, zaposlivši ga u Županiji kao pročelnika tajnika. Stvari su pošle po zlu Milinovićevim izbacivanjem iz HDZ-a. Krmpotić je tada shvatio da mora ostati pod stranačkim skutima želi li političko preživljavanje, što ga je u konačnici stajalo radnog mjesta jer ga se Milinović nedavno riješio, ističe Jutarnji list.

Našao posao u trgovačkom centru nedaleko od Dublina, u životopisu zatajio “sjajnu političku karijeru”

Dnevnik piše da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru Musgrave u mjestu Kildare nedaleko od Dublina te da je u CV-u zatajio “sjajnu ličku političku karijeru”.

Imat će platu između 1800 i 2200 eura, koja s prekovremenim radom može iznositi i do 3000 eura.

Živjet će u hostelu s dvadesetak soba u kojemu će kuhinju dijeliti s ostalim radnicima, među njima i jednim Ličaninom, što će ga koštati oko 700 eura.

Povjerenik odavno rasformiranog Gradskog odbora HDZ-a Gospića Ivica Radošević nije želio komentirati odlazak bivšeg stranačkog šefa. Ne zna se ni što će biti s njegovim vijećničkim mandatom jer o odlasku, kako piše Jutarnji, formalno nije izvijestio stranku.

Izvor: jutarnji.hr

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks