Bio je omiljena ličnost na Balkanu, u petak se navršilo 13 godina od tragične smrti Tošeta Proeskog (Foto/Video)

Bio je omiljena ličnost na Balkanu, u petak se navršilo 13 godina od tragične smrti Tošeta Proeskog (Foto/Video)

Tuga do neba... U petak se navršilo tačno 13 godine od tragične smrti Tošeta Proeskog, pjevača kojeg je na putu ka osvajanju estradnog vrha prekinula saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio život.

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu, a 26 godina kasnije tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, 16. oktobra 2007. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju, a bio je uvaženi muzičar i omiljena ličnost širom Balkana.

Foto: Printscreen/YouTube/Toše Proeski

Toše Proeski iza sebe je ostavio veliki broj pjesama koje i dan danas žive, zahvaljujući njima glas Balkanskog anđela i dalje se čuje i ne dozvoljava da padne u zaborav. Sjajan pjevač i još bolji čovjek, čiji je put ka zvijezdama prekinut prerano, ostavio je dubok trag kako na domaćoj javnoj sceni, tako i u svijetu. Mnogi sa nevjericom i dalje govore o njegovoj smrti, a neutješni roditelji i dalje.

Pored pjesama, Toše Proeski je ostao upamćen po predivnom osmjehu i plemenitoj duši. Pomagao je svima onima kojima je pomoć bila neophodna, volio je svoju porodicu, prijatelje, kolege.

Foto: Printscreen/YouTube/Toše Proeski grob

Uživao je u druženju sa mališanima, bio je spreman do dostigne sam vrh u svojoj muzičkoj karijeri, a onda je jedan trenutak i nepažnja vozača, srušila sve snove i ugasila jedan mladi život. Uspomena na Tošeta ne blijedi, a njegova zvijezda već 12 godina sija na nebu.

VIDEO:

 


Piše: M.A.
Foto naslovna: Screenshot/Youtube/Toše Proeski
Video: Official video/ROCKSTARS-Zajdi, zajdi..Uživo, gitara/youtube.com
Izvor: alo.rs/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks