Bil Gejts dao svoje predviđanje za 2021. godinu

Bil Gejts dao svoje predviđanje za 2021. godinu

Milijarder Bil Gejts svrstava se u ljude koji su najupućeniji u tok pandemije, a ovo su njegove prognoze za 2021. godinu.

Bil Gejts je već putem svoje fondacije donirao desetine miliona dolara kako bi naučnicima pomogao da što prije zaustave pandemiju. Sada, Gejts kaže da vjeruje da bi stvari mogle da budu mnogo bolje već naredne godine.

Naime, kako sam piše na svom sajtu, Bil Gejts vjeruje da bi svijet na proljeće već mogao da vidi efekte masovne vakcinacije, a da ćemo na ljeto biti mnogo bliže starom životu kakav smo imali prije pandemije.

Gejts u svom postu kaže i da vjeruje da je glavni razlog za optimizam upravo vakcina koja je stigla i proces vakcinacije koji je otpočeo.

"Ne samo da imamo nekoliko provjereno dobrih vakcina (Fajzer, Moderna i AstraZeneka, kao i Sputnjik), već se još mnogo vakcina trenutno razvija"

Budući da fondacija Bila Gejtsa djelimično finansira i Koaliciju za epidemijsku pripravnost i inovacije (CEPI), Gejts ima i dobar uvid u vakcine koje će se pojaviti.

- Mnoge farmaceutske kuće uvidjele su i benefite saradnje u kojoj sada funkcionišu. To je prilično slično situaciji iz Drugog svjetskog rata kada je Amerika značajno povećala svoje proizvodne kapacitete tako što je fabrike automobila konvertovala u fabrike tenkova i kamiona - piše Gejts, dodajući da problem sa distribucijom vakcine i dalje postoji, ali da je uvjeren da će se ubrzo prevazići.

Gejts upozorava i na štetnost teorija zavjere o vakcinama, kao i o njemu i njegovoj ženi i upozorava da to otežava procese vakcinacije.

Izvor: buka