Bijeljina, Republika Srpska i BiH dobile novu političku partiju - osnovan je -Pokret mora bolje- (Foto)


Bijeljina, Republika Srpska i BiH dobile novu političku partiju - osnovan je -Pokret mora bolje- (Foto)

U Bijeljini je večeras održana osnivačka skupština "Pokreta mora bolje“ za čijeg je predsjednika izabran Mladen Stojanović, koji je za portal InfoBijeljina rekao da je nova politička partija nastala iz nezadovoljstva građana aktuelnim vođenjem grada, kao i zbog očite nepravde, sistemske korupcije i kriminala koji su zavladali u društvu.

Foto: infomediabalkan.com

- Nakon razočaranja stanjem u društvu nakon posljednja dva izborna ciklusa, 2020. i 2022. godine, u kojima sam učestvovao u određenom obimu, shvatio sam da nešto konačno moramo da promijenimo i okupio sam ljude koji su siti floskula. Znam da imamo mlade, obrazovane kadrove, stručnjake koji su manje-više do sada bili van političkog života i to je naša snaga. Ovdje su ljudi koji su se u dobroj mjeri osjetili zapostavljeni u društvu, a koji mogu mnogo više da daju - naveo je Stojanović.

Foto: Infobijeljina.com

On je izrazio nezadovoljstvo radom republičke vlasti i aktuelnog gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića koji, kako kaže, „apsolutno ništa ne radi, okuplja se sa djecom, odlazi na slave, a nijedan projekat u posljednje tri godine nije realizovao“.

- Bijeljina je stala. U potpunosti. Nažalost, to nije jedini problem ovog društva, imamo ih mnogo više. Mi politiku ne dijelimo ni na desno, ni na lijevo, ni na demokrate, ni na radikale, nego isključivo na ispravnu i neispravnu. Po nama, koji smo se okupili u "Pokretu mora bolje“, nema ništa više dobro, ili je malo toga ostalo dobrog. Dakle, opredijeljeni smo da mijenjamo ovo društvo, na demokratski i zakonski prihvatljiv način - istakao je Stojanović.

Foto: Infobijeljina.com

On je naglasio da će "Pokret mora bolje“ u svom djelovanju biti direktan, a da će se njegovi članovi javnosti obraćati uvijek sa konkretnim idejama.

- Nakon večerašnje osnivačke skupštine, na kojoj smo sproveli sve procedure i donijeli odluke o osnivanju svih propisanih tijela, komisija i odbora, predaćemo zahtjev u Sud i čekati zvaničnu dokumentaciju. Očekujem da će građani Bijeljine prepoznati naše ideje i ciljeve i da će vrlo brzo početi da nam se pridružuju u velikom broju - zaključio je Stojanović.

Foto: Infobijeljina.com

Foto naslovna: infomediabalkan.com/Najuže rukovodstvo "Pokreta mora bolje"
Izvor: infobijeljina.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter