BH Sloga -Trojka- nagradila vrijeđanje žrtava, dala 100 miliona KM i izabrala Amidžića za ministra finansija


BH Sloga -Trojka- nagradila vrijeđanje žrtava, dala 100 miliona KM i izabrala Amidžića za ministra finansija

Što više pljuje, ponižava i vrijeđa Bošnjake i njihove političare, to oni više podilaze Dodiku, daju mu. Kada sam prije par mjeseci najavljivao da su Dodikove tenzije samo podizanja uloga u političkoj trgovini i da ne želimo u tome da učestvujemo. Prije samo par sedmica lideri „Trojke“ Nermin Nikšić, Fino Konaković, Forto i ostali bili su tobože zgroženi primitivnim ponašanjem i uvredama kada je na sastanku u Konjicu vrijeđao Bošnjake i njihove žrtve u ratu, a potom su ga nagradili, pokazujući da nemaju nimalo obraza, karaktera i samopoštovanja.

Prvo su Dodiku izašli u susret da se obezbjedi 100 miliona za kupovinu zgrade Grand trejd od kuma Mileta Radišića, za potrebe smještaja sjedišta Uprave za indirektno oporezivanje BiH, potom 30 miliona maraka za digitalizaciju firmi Sirijus 2010, povezane sa sinom Igorom, a na kraju su mu predali potpunu kontrolu nad finansijama, i nakon imenovanja Zorana Tegeltije za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH juče imenovali Srđana Amidžića za ministra finansija.

Sa druge strane Dodik je ponizio Narodnu skupštinu Republike Srpske, pogazio sve zaključke koje je nedavno usvojila, te juče glasao za paket tzv „reformskih zakona“, te pristao da se zabode nož u leđa Rusiji i predsjedniku Vladimiru Putinu, tako što je Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH, potpisala Solunsku deklaraciju kojom se daje podrška Zelenskom i Ukrajini, te obavezala da uhapsi Putina ukoliko dođe u posjetu BiH, jer ga je Haški sud nepravde optužio za navodne ratne zločine.

Na kraju pitanje gdje su sada silne Srbende, patriote i rusofili, dežurni plaćenici Dodikovi koji duvaju u njegovu trubu, busaju u prsa o srpstvu i ljubavi prema Rusiji a sada ćute nakon izdaje, poniženja i zabijanja noža u leđa.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter