Bez zahvalnosti: Novi šamar iz Dubrovnika za Dodikovu prohrvatsku izdajničku politiku (Foto/Video)

Bez zahvalnosti: Novi šamar iz Dubrovnika za Dodikovu prohrvatsku izdajničku politiku (Foto/Video)

Iako ideja nije makla dalje od projekta, famozni Aerodrom Trebinje i dalje, posle decenije jalovih najava i obećanja vlasti, izaziva brojne reakcije u javnosti kod nas, ali i u susjednom Dubrovniku i Hrvatskoj.

Gradonačelnik Dubrovnika  Mato Franković ne propusti nijednu priliku a da ne pošalje otrovne strelice prema Trebinju i vrati nas 30 godina unazad, pravi paralele sa ratom, a ne želi Dubrovčanima da kaže da je sve 1991. krenulo iz Podgorice zbog Prevlake, iz glave njihovog prijatelja Mila Đukanovića, koji je tada mrzio šah zbog šahovnice a sada je veći katolik od pape.

Pismo iz Dubrovnika upućeno Savjetu ministara BiH i zahtjev da se zaustavi izgradnja Aerodroma u Trebinju, koja je jako neizvjesna, te pravdanje navodnim ekološkim problemima sa rijekom Omblom, krakom Trebišnjice, je politička provokacija. Sa druge strane nevjerovatne su špekulacije u Hrvatskoj javnosti i besmisleno sijanje straha u nekim medijima da će tobože aerodrom biti i vojni, te da će se u Trebinju graditi nekakva vojna baza Srbije i Rusije, jer je BiH pod protektoratom NATO-a i SFOR-a, i jasno je da je to nemoguće.

Zanimljivo je kako se komšije Hrvati boje i bune zbog par kilometara asfaltne piste i zgrada, da ne ugroze okolinu, a ne brine ih postavljanje odlagalište nuklearnog otpada na samoj granici uz Unu, na Trgovskoj gori na Baniji, što je u najmanju ruku licemjerno.

Potezi Dubrovnika i Hrvatske jasno su pokazali da je izdajnička i prohrvatska politika Milorada Dodika doživjela potpuni krah. Iako je svojim „vetom“ bio ključan da se završi most na Pelješcu i nije preduzeo ništa iz svojih nadležnosti da se zaustavi gradnja nuklearnog odlagalište uz rijeku Unu na Trgovskoj Gori, hrvatskom generalu Čermaku i njegovoj firmi „Kroduks“ dao unosan posao gasifikacije rafinerije, te se snažno bori za HDZ, treći entitet i interese Hrvata u BiH, ipak njegovi savetnici pokušavaju da opstruišu i sabotiraju izgradnju aerodroma u Trebinju.

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag, a dešavanja poslednjih dana samo su potvrdila ono što govorim godinama. Detaljnije u kratkom video prilogu….

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter