Begić dao izjavu u procesu protiv poslanika SNSD-a

Begić dao izjavu u procesu protiv poslanika SNSD-a

Nakon što je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo naredbu o sprovođenju istrage po prijavi Ivana Begića protiv poslanika SNSD-a Momčila Antonića za krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, i to na način da ga je Antonić u jednom statusu na Fejsbuku nazvao ustašom, odbornik PDP-a je danas saslušan pred tužiocem u svojstvu svjedoka.

Ivan Begić, u svojstvu oštećenog i svjedoka, dao je iskaz po prijavi koju je podnio protiv poslanika i člana SNSD-a Momčila Antonića, zbog govora mržnje i podsticanja na nasilje putem društvenih mreža. Begić je pozdravio odluku tužilaštva da sprovede istragu u ovom slučaju, te očekuje presudu u svoju korist.

„Prvi put moram reći da sam iskreno oduševljen jednim javnim tužiocem koja je imala hrabrosti da podigne optužnicu protiv jednog narodnog poslanika zbog onoga što je on napisao na društvenoj mreži Facebook. Ono što sam ja takođe uradio u ovom slučaju jeste da sam podnio i građansku parnicu zbog naknade štete. Od Momčila Antonića ću tražiti 5.000 KM. Kada mi taj novac uplati na moj žiro račun, kada to sud dosudi, uplatiću u humanitarne svrhe“, kaže Begić.

Momčilo Antonić nije želio da komentariše niti Begićevo svjedočenje niti zahtjev za odštetom od pet hiljada KM.

„Ne želim da komentarišem bilo šta jer je to pritisak na tužilaštvo, to što on svakodnevno iznosi određene kvalifikacije, to što određeni mediji vrše pritisak na tužilaštvo, to je njihova stvar. Ja ne želim da vršim pritisak na tužilaštvo. Neka tužilaštvo radi svoj posao, ja ću se javiti budu li mene zvali“, poručuje Antonić.

Da su društvene mreže postale jedno od glavnih oružja za sukob članova SNSD-a sa političkim neistomišljenicima pokazao je i Dalibor Pavić, bivši narodni poslanik, a sada rukovodilac RJ „Elektrodistribucije“ Prijedor. I on je Begiću putem FB-a uputio uvrede po nacionalnoj osnovi.

„Srbi u Ravskoj, a i moja baka, po zlu pamte porodicu Begić. Zatrali su cijele porodice. Ustaško unuče.“, navodi se u komentaru Dalibora Pavića.

Zbog ove objave, komentar smo potražili i od Dalibora Pavića, ali na naše pozive nije odgovarao. I protiv njega će biti podnesena krivična prijava, poručuje Begić.

„I protiv njega ću podnijeti krivičnu prijavu, s tim da će ona biti podnesena u OJT Prijedor, budući da je on tamo nastanjen. Ali ćemo jednom zauvijek stati na kraj praksi ovakvog nekažnjenog vrijeđanja od strane ljudi iz SNSD-a.“, dodaje odbornik PDP-a Ivan Begić.

Begić ističe da je poražavajuće što je rukovodstvo SNSD-a ostalo nijemo na širenje mržnje od strane njihovih članova, od kojih je jedan i narodni poslanik. 

Inače, Begićevog djeda, kako on tvrdi, ubile su ustaše.

Izvor: rtvbn

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter