Banjaluka- nova politička blokada i sukobi: Žestok verbalni sukob Saše Lazića Mede i Mladena Ilića (Video)

Banjaluka- nova politička blokada i sukobi: Žestok verbalni sukob Saše Lazića Mede i Mladena Ilića (Video)

Nakon nekoliko sati rasprave u Skupštini Grada Banjaluka, odbornici skupštinske većine su odlučili da ne podrže dnevni red i tako prekinu ovu sjednicu. Tako većina predvođena SNSD-om nije dala saglasnost na 48 tačaka dnevnog reda, gdje je najveći broj tačaka o produžetku perioda zakupa pod posebnim uslovima nevladinim, humanitarnim, omladinskim, sportskim i kulturnim organizacijama.

Najveću pažnju izazvalo je skidanje tačaka s dnevnog reda koje su u vezi sa brojnim komunalnim i infrastrukturnim radovima i projektima.

Tu je, između ostalog, bila i tačka koju je na sjednici Komisije takođe blokirala većina, a to je prodaja ruinirane hale u naselju Ramići investitoru koij je bio zainteresovan da zaposli oko 200 radnika iz Banjaluke.

Odbornik Saša Lazić je prvi izašao pred novinare.

„Evo da ne štedim nikoga. Nemam ja razloga da štedim ni SDS ni njihovu vladavinu 30 godina i da kažem da u Banjaluci 30 godina, da li je išta otvoreno? Neki kapacitet ili bilo koje postrojenje privredno? Jeste nešto privatnika, ali negdje gdje se govori o broju od 200 ljudi zaposlenih, o uplivu značajnih sredstava u gradski budžet, za halu, za koju nemamo ponuđača već godinama, koja je u relativno očajnom stanju, koja zahtijeva radove na obnavljanju,  da mi o tome, što kažu Hrvati ‘dvojimo’. Da mi tu imamo dilemu, dali da se ta tačka stavi na dnevni red, da pričamo da li imaju dozvolu za rad… Ta firma posluje u Gradišci već 10 godina“, izjavio je Lazić.

Lazić je dodao da shvata da je riječ o političkom prepucavanju, ali da se to ne može preko leđa građana.

Predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić, nakon prekida sjednice za blokadu je optužio aktuelno rukovodstvo Gradske uprave.

Kaže da većina kojoj i on pripada nije podržala dnevni red zato što na dnevnom redu nije bila tačka koja se odnosi na upravne odbore u gradskim preduzećima, iako je prošla konkursna procedura.

“Naša preduzeća su ušla u jedan ozbiljan problem funkcionisanja. Upravni odbori ne mogu da razmatraju i da usvajaju bilo kakve tačke, da tako kažem, niti poslane za prethodnu, niti planove za ovu godinu i Skupština je ovako nešto prepoznala kao vid blokade od strane gradonačelnika ka našim institucijama“, izjavio je Ilić.

Tokom Ilićeve konferencije, došlo je do verbalnog sukoba između njega i odbornika Lazića, nakon što je postavljeno pitanje o podršci aktuelnom gradonačelniku.

 

Lazić je Ilića optužio da daje lažne izjave.

“Ti tako nisko udari na mene sad. Ljigavo iskoristi to i zloupotrebi. Evo još jednom za medije. Turbulencije ima, ali nikakvih problema ne postoji u toj koaliciji i u podršci gradonačelniku. Draško Stanivuković, ako ima grijeh u životu, on je manji milijardu puta od grijeha ovog režima. Je li vam jasno? Zapamtite to kada budete izdvajali tri sekunde kojim ćete mme izvući iz konteksta“, izjavio je Lazić nakon rasprave sa Ilićem, kada je ponovo stao za skupštinsku govornicu.

Za govornicu se ponovo vratio i Ilić, a nakon njega i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je spomenuo činjenicu da je skupštinska većina otkazivala sjednicu dok ne prođu izbori za mjesne zajednice.

“15 dana mi čekamo sjednicu. Kraj je februara, na kraju odgađaju i ne usvajaju dnevni red. Prolongiraju, odgađaju i na kraju ne usvajaju. Prolazi 60 dana. I dalje bez regulacionih planova, bez akata, bez komunalne potrošnje, bez uređenja građevinskog zemljišta. Imate paradoks, da nas pozivaju da radimo i gradimo jer čelik i ostali materijal poskupljuju, ali ne usvajaju dokumente koji dozvoljavjau mogućnost gradnje i izgradnje puteva i sve druge infrastrukture iz budžeta 2022. godine“, izjavio je Stanivuković.

On je dodao i da je ovo monstruozna politika, koja je zločinačka prema narodu.

Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter