Bajaga i Instruktori u Zagrebu predstavili -U sali lom-


Bajaga i Instruktori u Zagrebu predstavili -U sali lom-

Dugo očekivani album Bajage i „Instruktora“ predstavljen je zagrebačkoj publici. Dvanaesto studijsko izdanje jednog od najvećih regionalnih roknrol bendova „U sali lom“ objavili su zajednički PGP RTS i „Kroacija rekords“ dok je izvršni producent „GMR Beograd“.

Poznati televizijski i radijski voditelj Dalibor Petko biranim je rečima najavio Bajagu i njegove „Instruktore“ dok je direktor „Kroacja rekordsa“ Želimir Babogredac u emotivnom govoru naglasio kako mu je drago da je došlo vreme da prvoligaši rade sa prvoligašima i da se raduje nastavku saradnje sa Bajagom.

Istakao je da dele najlepše uspomene sa početaka svojih karijera, kad su sarađivali u studijima i na koncertnim turnejama. Ugledni muzički kritičar Hrvoje Horvat osvrnuo se na Bajagino rok pesništvo zaključivši kako će Bajaga izazvati „u sali lom“ svakom odsviranom pesmom.

Bajaga i Instruktori – „U sali lom“

Momčilo Bajagić Bajaga tvorac je najvećih rok hitova i sa svojim „Instruktorima“ je na albumu U sali lom isporučio devet novih pesama koje su obožavaoci širom regiona jedva dočekali.

Nošene prepoznatljivim Bajaginim vokalom i nepogrešivom rok poetikom izvedene pesme U sali lom, Može da te ubije grom, Severac, Bilo bi lako i Nikad te više neću zvati ispraćene su oduševljenjem okupljenih.

Goran Bare, Branimir Jovanovac i Darko Bakić iz bendova „Opća opasnost“ i „Buđenje“, Ivan Zak, muzički kritičar Bojan Mušćet, televizijska voditeljka Uršula Tolj, Silvestar Dragoje Šomi i brojni prijatelji i saradnici, ali najbitnije ljubitelji Bajaginog opusa, okupili su se u kasinu "Luckia" gde su uživali u sjajnoj atmosferi i gostoprimstvu domaćina.

Za kraj službene promocije albuma, Bajaga i „Instruktori“ izveli su svoj veliki hit Tišina i time zaključili ovaj sjajan događaj od srca se zahvalivši okupljenima.


Izvor: RTS