Bahaćenje i luksuz SNSD-a i pratilaca Željke Cvijanović i Milorada Dodika plaća narod! (Video)


 Bahaćenje i luksuz SNSD-a i pratilaca Željke Cvijanović i Milorada Dodika plaća narod! (Video)

U demokratskim zemljama, osobe koje rade odgovoran posao obezbjeđenja državnih funkcionera žive tiho i samo njihovi najbliži znaju čime se bave. Predsjednicu RS Željku Cvijanović obezbjeđuju zvijezde Instragrama, koje po svojoj spoljašnjosti prije podsjećaju na žigola ili izbacivača u skupim noćnim klubovima. Posljednji primjer bahatosti iskazali su nedavno, kada su bili sudionici incidenta u Bišća polju kod Mostara, sa službenim vozilom iz pratnje. 


Bahaćenje i luksuz SNSD-a i pratilaca Željke Cvijanović i Milorada Dodika plaća narod!
Pripadnici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a RS, očito su, poput funkcionera koje štite, skloni zloupotrebama javnih resursa koje skupo plaćaju građani RS.

Prema fotografijama i video zapisima koje objavljuju na društvenim mrežama, pratioci predsjednice Željke Cvijanović, prije incidenta u okolini Mostara, bili su na odmoru.

Posljednja fotografija objavljena 29. jula na Instagram profilu ličnog pratioca Cvijanovićeve, Dejana Vučića, nastala je u hotelu Splendid u Budvi. I nije jedina.

Na fotkama su elitni hoteli i restorani, od Vašingtona, preko evropskih prestonica, mondenskih ljetovališta na Mediteranu, do omiljenih domaćih destinacija SNSD-ove političke elite. Skupa odijela, satovi, vino tokom službenog puta, bazeni...Sve je to dio imidža tjelohranitelja Željke Cvijanović. Kad narod plaća, sve je dozvoljeno!

„Ustvari, kojoj oni funkciji služe? Vidimo i te ekskluzivne destinacije koje obilaze i fotografije sa ljetovanja, čime pokazuju da su iznad ovog naroda i guraju prst u oko, ne mogu reći sirotilji, ružan je izraz, ali guraju ovom običnom narodu prst u oko“, smatra Boris Šukalo, član GO SDS.  

„Treba postaviti pitanje, ko je koristio vozilo, ko ide pod rotacijama kada štićena ličnost nije u autu. Često imate grube primjere bahatog, osionog i drskog ponašanja obezbjeđenja štićenih ličnosti, koji očito misle da su mnogo moćni, jer su bliski sa tim važnim funkcionerima na vlasti, pa sebi daju mnogo toga za pravo“, kaže Nebojša Vukanović, narodni poslanik.

Zapanjujući je nedostatak osnovne bezbjednosne kulture kod pripadnika MUP-a koji štite predsjednicu RS. Osim fotografisanja u Palati Republike, dakle na radnom mjestu, što je nedopustivo za ovu vrstu posla, tu su i neprimjerene fotografije službenika koji se opijaju tokom pratnje štićene ličnosti.


Dejan Vučić i Marko Granula , kao i njihovi šefovi u MUP-u, valjda računaju da su za zaštitu predsjednice dovoljni nabildani mišići i po koja čaša skupog alkohola. Njihovu bahatost upoznao je i narodni poslanik Nebojša Vukanović.

„Kada sam kao poslanik postavio pitanje Željki Cvijanović na par metara od nje, a da se njen tjelohranitelj okomio na mene bez ikakvog razloga i povoda, što je jedan veliki skandal, da naoružani policajac napadne narodnog poslanika koji radi svoj posao“, podsjeća Vukanović.

Nakod incidenta kod Mostara, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač pokušao da opravda vožnju službenog automobila u neslužbene svrhe, tvrdeći da je vozilo upućeno na mjesto na koje predsjednica tek treba da dođe, iako je ona tada bila na službenom putu u Srbiji. Nije ovo prvi put da iz vrha MUP-a zataškavaju ovakve incidente.

„Možda je najbolji primjer slučaj iz 2018. godine, kada je obezbjeđenje Milorada Dodika bukvalno izguralo sa puta vozilo porodice Dadić, koje se normalno kretalo. Ta porodica je imala teške povrede i traume. Policija je zataškala taj slučaj. Obećali su im da će im pomoći da saniraju povrede i ništa im nisu pomogli“, rekao je Vukanović.

O prijavljenom napadu na službeno vozilo MUP-a koje prati Predsjednicu RS nema zvaničnih informacija iz Palate Republike.

Nema ih ni o avionu Vlade RS koji je sa banjalučkog aerodroma uzletio 28. jula ove godine, čije je krajnje odredište aerodrom Zemunik kod Zadra u Hrvatskoj.

Koga je na ovu morsku destinaciju odvezao vladin avion, ako u to vrijeme nije bilo najavljenih susreta predstavnika vlasti iz Republike Srpske u Hrvatskoj?

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter