Autom uletio među demonstrante i počeo da puca

Autom uletio među demonstrante i počeo da puca

Demonstrant, koji je naizgled bio naoružan puškom na protestu protiv policijskog nasilja u glavnom gradu Teksasa, Ostinu, ubijen je nakon što je, kako tvrde svjedoci, prišao vozilu koje je prošlo kroz okupljanje, a vozač je otvorio vatru. Sve se odigralo u subotu oko 22 sata, dok su demonstranti marširali centrom Ostina, izjavila je portparol policije Katrina Ratlif novinarima, navodeći da je pogođeni muškarac prebačen u bolnicu, gdje je proglašen mrtvim.

​Vozilo je krivudalo, skrenulo u ulicu i prošlo kroz grupu demonstranata, prije nego što je udarilo u narandžastu ogradu i zaustavilo se, naveo je jedan učesnik protesta. "Jedan demonstrant sa puškom je prišao vozilu, ali ga je upucao vozač, koji je potom pobjegao", tvrdi on.

Ratlif je potvrdila da je u početnim izvještajima pisalo da je "žrtva možda nosila pušku". Rekla je da je vozač priveden i da sarađuje s policijom. Nije objavila imena vozača ili muškarca koji je ubijen. U intervjuu za ABC News, Šeila Foster identifikovala je čovjeka koji je ubijen kao svog sina, Gereta Fostera, za koga je navela da već 50 dana učestvuje u protestima, prenio je Tanjug.

Izvor: tanjug.rs/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks