Šatorska leteća milionska pljačka - Lažna pokretna bolnica koštala 2,1 a ne 4,2 miliona KM koliko je plaćena (Dokumenti)

Šatorska leteća milionska pljačka - Lažna pokretna bolnica koštala 2,1 a ne 4,2 miliona KM koliko je plaćena (Dokumenti)

Šatorska Leteća Milionska Pljačka - Lažna pokretna bolnica koštala 2,1 milion KM, a ne 4,2 miliona maraka koliko je plaćena; Na Polovnom Šatoru ukradeno 2,1 milion KM, a na avio prevozu dodatnih 370.000 KM (dokumenti) ; Dodikovi dobri, odlični i izvanredni Dečki

1.
Pokretna bolnica koju je Vlada RS kupila od firme “Balkan Global” i platila za nju 4,2 miliona KM koštala je duplo manje - 2.109.524,9 KM.

2.
Potvrđuju to dokumenti Uprave za indirektno oporezivanje koji se odnose na uvoz firme “Balkan Global” u periodu od 01.01.-30.06.2020. godine.

Iz dokumenata je uočljivo da je "Balkan Global" skalameriju koju je pokušala podvaliti RS, uz znanje rukovodstva entiteta, kupila od firme "KLEH SYSTEMS E.K." EICHELBERGRING 44, 63654 BUDINGEN, NJEMAČKA.

Radi se o potpuno nepoznatoj firmi, što potvrđuje i podatak iz tabela UIO, u kojem se navodi  "Nema podataka o proizvođaču u elektronskom podsistemu ASYCUDA WORLD":

3.
Ugovor o nabavci Pokretne bolnice potpisan je 26.03., a “Balkan Global” imao je deset dana rok za isporuku.

4.
Bolnica nije isporučena u tom niti bilo kom drugom roku; Samo je razapet prazan šator, kraj kojeg su pasle ovce.

Kada se pažljivo pogledaju tabele o uvozu, uočljivo je da je šator najskuplja stavka, a da medicinske opreme, za koju se tvrdilo da je stigla u Carinsku ispostavu Gradiška, gotovo da i nema - svedena je na zaista minorne, smiješne mikronske količine, koje su uz to i najjeftiniji dio lažne pokrektne bolnice.

Osim tri defibrilatora, špriceva, igala, kanila, dva sterilizatora... čija sveukupna vrijednost je, prema dokumentima,  nekih petnaestak hiljada KM, nema ništa drugo. 

Sve što su iz vrha Režima najavljivali je gola laž, kao što je gola laž sve što su rekli nakon raskida ugovora o nabavci polovnog šatora.

5.
Institut za javno zdravstvo RS, koji je od Vlade RS bio zadužen za kupovinu bolnice, raskinuo je 29.05. o.g., nakon velikog pritiska javnosti, ugovor o kupovini sa firmom “Balkan Global” i zahtijevao da se vrati 4,2 miliona KM.

6.
Slaven Ristić, vlasnik pomenute firme (iza kojeg stoji Dragan Lukač, šef Hunte), kao i brojni visoki zvaničnici Autokratskog Kleptokratskog Režima u RS naveli su u niz navrata da je vraćeno svih 4,2 miliona KM, koliko je plaćeno za bezvrijedni šator.

7.
Međutim, nikada javnosti nisu prezentovani dokazi da je taj novac zaista i vraćen. Moji izvori procjenjuju da je možda vraćeno dva miliona KM, ali nisu mogli sa sigurnošću da potvrde da je i ta suma uplaćena u budžet RS.

8.
Dokumenti UIO jasno ukazuju da je na nabavci Pokretne bolnice ukradeno 2,1 milion KM, a koliko je zaista ukradeno trebala bi da pokaže istraga koja se vodi oko ove užasne prevare, koja je direktan atak na zdravlje stanovništva.

9.
Polovni šator koji je bio razapet kod Banjaluke, i sve ono smeće koje je stiglo sa njim, nije moglo da košta nikako 2,1 milion KM. 

10.
Režim je učinio gotovo sve da zaštiti i prikrije ovaj kriminalni posao; Ristiću, koji je polupismen, dat je ogroman prostor u režimskim medijima da iznosi laži i neistinito se predstavlja kao humanitarac, iako je jasno da je riječ o najobičnijem prevarantu.

Pljačku izvršenu preko Ristića, Bolesni, Kleptokratski Režim pokušava i dalje da prikaže kao veliko humano djelo, što samo svjedoči o maksimalnom nivou truleži koji su dostigli; I beskrupuloznosti onih koji bi svu odgovornost za ogroman broj zaraženih htjeli da svale na narod, iako ono što saopštavaju pokazuje da se upravo oni ne pridržavaju nikakvih mjera, što je dovelo do situacije da je veliki broj zaraženih koronom iz redova gangsterske oligarhije.

Pokazali su da ne mogu da vode računa ni o sebi, a kamoli o narodu, ali su pokazali i da su spremni pljačkati građane u svakoj prilici; Pa i tokom pandemije virusa, što je zločin nad zločinima.

Sam Ristić je u nekoliko navrata naglasio da Pokreetnu bolnicu prodaje RS "bez ikakve zarade", zato što je "patriota", a dokumenti potvrđuju da je njegovo "rodoljublje" prekskupo - zaradio je 2,5 miliona KM ukupno, što za prevarante koji vode RS i koji su mu to omogućili vjerovatno i nije neka zarada, s obzirom na to koliko su ukrali na drugim nabavkama medicinske opreme.

Upravo brojni pokušaji da se zaštiti Ristić, preko kojeg (TRZ Bratunac) pojedini visoki funkcioneri Režima, učestvuju u trgovini oružjem, izazvalo je ogromne sumnje u stvarnu vrijednost posla o nabavci lažne pokretne bolnice, koje dokumenti o uvozu direktno potvrđuju. Kao što potvrđuju i izvedenu bezočnu i brutalnu prevaru i krađu.

11.
Uz sve to, na avionskom prevozu šatora koji je Ristić nabavio, kao i ostale skalamerije, ukradeno je, najmanje, 370.000 KM.

Avio prevoz je plaćen 400.000 KM, a ta tri leta nisu mogla koštati nikako više od 30.000 KM, maksimalno.

12.
Ukupno je na šatoru, koji i nije više u RS, ukradeno cca 2,5 miliona KM. 

13.
Nakon što je ugovor raskinut, nastavljeno je sa lažima, pa je nedavno Ristić minhauzenovski ispalio kako je polovnu šatorčinu prodao Turskoj za pet miliona evra, iako je polovni šator, koji je sa visokim funkcionerima Režima pokušao podvaliti RS i odlično ga naplatiti, izvan svake razumne sumnje, u kategoriji SMEĆE! 

14.
Kada bi Tužilaštvo BiH radilo svoj posao, većina aktera ovog kriminalnog djela već bi bili u pritvoru; Pitanje je kako će ovaj put pokušati zataškati cijeli slučaj, kao što to čine u slučaju kriminalne firme “Medietik”, braće Vlade i Željka Babića, preko koje je opljačkano 6,7 miliona KM za pedeset respiratora koji još uvijek nisu stigli; A kako stvari stoje neće nikada ni stići u RS.

15.
Milorad Dodik je za Ristića rekao da je "dobar dečko", što i nije neka previše kvalitetna ocjena, iz prostog razloga, jer je preko njega ukradeno samo 2,5 miliona KM.

Kada bude "ocjenjivao" Vladu Babića nazvaće ga, bez sumnje, "odličnim dečkom", jer je preko njega ukradeno 6,7 miliona KM i to, u bukvalnom smislu te riječi, ni za šta, a pare su velikom brzinom oprane u Švajcarskoj.

Podrazumijeva se da je Nenad Nešić za Dodika "izvanredan dečko", jer preko njega otimaju desetine miliona KM, ali na drugim poslovima!

Vezani tekst: https://infomediabalkan.com/dodik-ne-odustaje-od-kupovine-polovnog-satora-kako-bi-prikrio-milionski-kriminal

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks