Šampionka umrla ubrzo nakon što je postala majka

Šampionka umrla ubrzo nakon što je postala majka

Olimpijski komitet Srbije izrazio je najdublje saučešće porodici i kompletnoj sportskoj javnosti zbog prerane i tragične smrti olimpijke i reprezentativke u streljaštvu, Bobane Momčilović Veličković koja je preminula u 31. godini života.

Od Bobane Momčilović Veličković oprostio se i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković:

-Tragičan odlazak Bobane Momčilović Veličković nenadoknadiv je gubitak za srpsko streljaštvo i sport uopšte. U sjećanju svih nas Bobana će ostati kao jedinstvena i nezamjenljiva uzdanica. Bobana je bila dijete olimpijske kuće, a svojim uspesima i olimpijskim vrednostima kojima se vodila zadužila je cjelokupnu olimpijsku porodicu. U ime Olimpijskog komiteta Srbije i u svoje lično ime odajem joj počast i izražavam najiskrenije saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti – rekao je.

Izraze saučešća porodici i Streljačkom savezu uputio je i minister sporta Vanja Udovičić.

– Danas je srpski sport ostao bez jedne od šampionki koja je bila naš ponos. Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula je u 30. godini života, samo nekoliko nedjelja pošto je postala i majka. Njena porodica ostala je bez predivne mlade žene pune ljubavi, a naša sportska porodica, kao i Srbija, bez višestruke šampionke koja je hrabro, puna entuzijazma i ljubavi prema sportu išla ka najvećim vrhovima i osvajala ih. Ministarstvo omladine i sporta sa beskrajnom tugom oprašta se od naše Bobane čiji je put prerano završen, piše u saopštenju Udovičića.

Izvor: sport.blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks