Žalosno je što Hrvatska slavi ubijanja, a još gore je što to sa njom slavi ključna ličnost vlasti Republike Srpske

Žalosno je što Hrvatska slavi ubijanja, a još gore je što to sa njom slavi ključna ličnost vlasti Republike Srpske

- Današnji dan je jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji Republike Srpske, kada se sjećamo i molimo za sve koji su prije 27 godina dali život za odbranu Republike Srpske na njenim zapadnim granicama. Zahvalni smo hrabrim vojnicima, policajcima i narodu koji je odbranio otadžbinu na području Кozarske Dubice, Novog Grada i Кostajnice – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović u Кozarskoj Dubici nakon pomena i polaganja vijenaca za borce i civile stradale u odbrani zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije. 

Borenović je istakao da je to velika srpska pobjeda, prvenstveno zbog odbrane naših granica, ali i što ova odbrana znači poraz hrvatske vojske, ohrabrene nakon zločinačkih akcija „Oluja" i „Maestral": 

- Republika Srpska je nakon pada Mrkonjića, Šipova, Jajca, Petrovca, Кljuča i drugih opština još jednom napadnuta od strane udruženih snaga HVO i tzv. Armije BiH, ali im nije uspjelo da prodru na zapad Srpske – naveo je Borenović. 

On kaže da je žalosno što Hrvatska slavi ubijanja i progone. 

- Žalosno je što slave svoje zločinačke akcije u kojima je ubijeno više hiljada ljudi, a prognano više stotina hiljada. Žalosno je što hrvatski predsjednik Milanović, koji Srbe naziva šakom jada, zabranjuje da srpski predsjednik Vučić posjeti Jasenovac, odlikuje zločinačke HVO jednice, slavi akciju „Maestral" u Jajcu, ali je najžalosnije, najtužnije, najmučnije je to što je tog dana jedan čovjek, Milorad Dodik, koji je trenutno ključna ličnost vlasti Republike Srpske, slavio zajedno sa njim, na svom privatnom imanju kraj Laktaša. Danas ga nema ovdje u Dubici, pa jasno vidimo koliko daleko je otišao u svom podaništvu hrvatskoj politici, da slavi hrvatske zločinačke pobjede, a ne može se pokloniti srpskim žrtvama odbrambeno-otadžbinskog rata i obilježiti našu pobjedu – ističe Borenović. 

Borenović ističe da je naša obaveza da obilježavamo i vječno pamtimo septembar 1995. godine, kada je Republika Srpska odbranjena na svojim zapadnim granicama.

Foto naslovna: rtvbn.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter