Alen Delon: Nema ništa gluplje od vještačke mladosti - Kad dođe vrijeme, napustiću ovaj svijet bez žaljenja!


Alen Delon: Nema ništa gluplje od vještačke mladosti - Kad dođe vrijeme, napustiću ovaj svijet bez žaljenja!

Tada je, kao i danas, novac bio u prvom planu. Ali još uvijek je bilo stvari koje se nisu mjerile novcem. Danas takvih stvari više nema, razočarano kaže glumac

Francuski glumac Alen Delon uvijek je imao negativan stav prema plastičnoj hirurgiji. Davnih 90-ih najbolji plastični hirurzi nudili su mu da izgubi desetak godina na taj način, ali Delon je uvijek odbijao.

Alain Delon svoje godine ne smatra nedostatkom, već prednošću. Glumac je rekao da s godinama dolaze uloge novog doba koje su mu zanimljivije od mladih likova. Stoga je jurnjava za prošlom mladošću, sa njegove tačke gledišta, put nazad, a on želi da ide naprijed.

Pored toga, izgledati drugačije nego što zapravo jeste, prema njegovom stavu, nije vrijedno pravog muškarca:

"Nema ništa gluplje od vještačke mladosti - ne možete se prevariti, ali možda ćete nasmijati ljude“, smatra glumac.

2017. godine Alen Delon je zvanično objavio kraj svoje glumačke karijere i bacio se na preduzetništvo. Kompanije koje je stvorio uspješno se bave proizvodnjom predmeta kao što su donje rublje, parfemi, kravate, satovi, naočare i razni dodaci.

Sam glumac posao vodi iz svoje vile na periferiji Ženeve, koja je poznata po jednoj od najvećih privatnih kolekcija antikviteta na svijetu.

Poznato je da je odgajan u hraniteljskoj porodici nakon razvoda roditelja i niko od njih nije želio da preuzme odgovornost za dijete. U školi je slabo učio, bio je poznat kao nasilnik, ali djevojčice su i dalje na svaki mogući način pokušavale da privuku pažnju najzgodnijeg dječaka u školi. U mladosti nije razumio prednosti svog atraktivnog izgleda:

"Da sam odmah shvatio da imam takvo oružje, takvu moć, ne bih započeo karijeru s kobasicama. Na kraju, u životu nisam ništa sam radio - sve su za mene radile žene", kaže Delon

U vezi sa kobasicama, mislio je na posao svog oca, koji je imao malu firmu za proizvodnju kobasica i proizvoda od mesa. Poslije škole je pokušao da pomogne ocu, ali se na kraju prijavio da služi u francuskoj legiji.

Nekoliko godina vojne službe imalo je blagotvorno dejstvo na mladog momka. Postao je odgovoran i disciplinovan, ali što je najvažnije, u službi je shvatio da želi da bude upravo filmski glumac.

A sada iza briljantne glumačke karijere - više od četrdeset glavnih uloga najpoznatijih reditelja, Alen Delon jedan je od deset najboljih filmskih glumaca svih vremena. Ali, nedavni intervjui umjetnika alarmiraju pesimizmom. Iskreno je razočaran:

"Tada je, kao i danas, novac bio u prvom planu. Ali još uvek je bilo stvari koje se nisu mjerile novcem. Danas takvih stvari više nema. Umoran sam od ove modernosti, a kad za to dođe vrijeme, napustiću ovaj svijet bez žaljenja", zaključuje glumac.

Izvor: Stil.kurir.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter