Aleksandar Trifunović: Prijetnje Dodika građanima Banjaluke su potez očajnika

Aleksandar Trifunović: Prijetnje Dodika građanima Banjaluke su potez očajnika

Dobro ste pročitali, vjerovali ili ne, Milorad Dodik prijeti gradu u kom su sjedišta institucija i gradu koji plaća najveći porez enitetu da će mu uskratiti ta sredstva kroz projekte, ako ne budu po njegovoj volji.

Milorad Dodik je prije pola sata imao konferenciju za medije. Najviše je govorio o izborima u Banjaluci. Rekao je (možete to provjeriti na videu na BUKA FB stranici) da nikad neće ovaj izbor zaboraviti građanima Banjaluke koji su mislili da imaju to pravo da izaberu nekog drugog za gradonačelnika?! Dodao je da će prekinuti sva finansiranja Banjaluke sa entitetskog nivoa dok ne vidi kako će se ponašati novoizabrani predstavnici građana i da ima opština koje će nastaviti da finansiraju preko Vlade, pretpostavljam one koji je SNSD osvojio nadmoćno, jer on ih naziva "naši gradonačelnici".

Dobro ste pročitali, vjerovali ili ne, Milorad Dodik prijeti gradu u kom su sjedišta institucija i gradu koji plaća najveći porez enitetu da će mu uskratiti ta sredstva kroz projekte, ako ne budu po njegovoj volji. Gradu koji ga je doveo na vlast, gradu kojim vlada 22 godine.

Kao da je u pitanju njegov lični budžet, a ne nešto što pripada svima, onima koji taj budžet pune. Pri tome, Dodik nema nikakav problem da na taj način kazni i svoje birače koji žive u Banjaluci. Neće im plaćati grijanje, kaže da godinama subvencioniraju grijanje ovom gradu, a za besplatan javni prevoz nek se snađe novi gradonačelnik.

Sinoć sam komentarišući izbore rekao da su u SNSD tokom prošle sedmice shvatili da gube gradonačelnika Banjaluke i da su počeli da paniče, od sinoć paniče i ljuti su jer su svjesni da gube i naredne opšte izbore.

Jer Milorad Dodik je sve samo ne glup političar i zna matematiku, a ona kaže da je on 1998. godine, kada je krenuo na politički pohod na RS, imao mnogo manje nego što danas ima opozicija, a da je ucjenjivanje i prijetnja građanima Banjaluke potez očajnika koji će proizvesti potpuno suprotnu reakciju od one koju očekuje. Jer upravo je ucjena Banjaluke od strane SDS te 1998. godine dovela do pada ove partije sa vlasti. I to će se desiti i sa SNSD .

Izvor:buka