Aleksandar Trifunović : Glasati za Pokret Pravda za Davida, ali ne mislim te nagovarati

Aleksandar Trifunović : Glasati za Pokret Pravda za Davida, ali ne mislim te nagovarati

Prije godina dana ljudi iz Pokreta Pravda za Davida odlučili su se za ulazak u politiku, da svoju tešku borbu s ulice u kojoj su ih ponižavali, zastrašivali, tukli i privodili presele u sistem, da postanu dio njega i nastave je i na taj način.

Snimali smo tim povodom emisiju BUKA na ušću Crkvene u Vrbas, mjesto na kom je nađeno tijelo Davida Dragičevića. Mjestu sa kog  danas komunalne službe ovog grada svakodnevno sklanjaju srce koje cvijećem ukrašavaju članovi ovog pokreta. Par minuta nakon snimanja neko je poslao policiju, koja nas slučajem nije zatekla ...  

Ne postoje sličan primjer istrajnosti u ovom gradu, iskrenosti i poštenja, nepotkupljivosti. Zalog za koji se bore toliko im je svet da ga sigurno neće izdati, ni za kakvu koaliciju, ni za kakav lični položaj ili tender. Oni su već rizikovali i izgubili previše da bi iko mogao da postigne cijenu kupovine ovih časnih ljudi.

Od njih su se ogrebali mnogi, preko njih su se vratili iz baruština političkog zaborava. Oni se nisu ogrebali i okoristili od nikog, nikom ne duguju ništa. Rade kako znaju i umiju bez savjeta agencija i tajnih finansijera. 

Postali su dio političke ponude iz nužde, ne da bi profitirali. Mediji ih prate ne zato što ih plaćaju da ih prate, već zato što su vijest. 

Moguće da sve ovo nisu razlozi da izađeš na ove izbore i da ne glasaš za Pokret Pravda za Davida. 

Meni jesu, ali ne mislim te nagovarati.
 
Moj prijatelj Miloš prije 20 godina je napisao tekst za BUKU, Zašto sam se borio i u njemu jedna je crtica o apstinenciji.

U tekstu piše "... Prećeno je mojoj porodici zbog stvari sa kojima oni nisu imali dodira. Proganjan, bežao, vraćao se ali nikad nisam odustao od borbe. I sad kad mi kažu: "Za šta si se borio. Vidiš da su svi isti. šta si za to dobio?", ja pomislim o ciljevima i uspehu koji sam postigao.
Ja se ustvari nisam borio protiv jednih a za druge, da jedni odu a da drugi dođu. Ja sam samo hteo da imamo mogućnost izbora i da se naš izbor poštuje. I počistio sam sve one koji su mi stajali na putu da to ostvarim. I uvek ću se za to boriti. Zato ne stavljaj sam sebe u zatvor jer izbor nemaju samo zatvorenici, ako držiš do sebe i do slobode. Kad god ti se ukaže prilika da biraš ti biraj..."

Pravo je i obaveza svakog ko misli svojom glavom da na ovim, i svakim drugima izborima, ne bude saučesnik u sopstvenoj propasti već da kad god ima priliku da bira, bira one koji će, svima koji nas vode ka ovom putu u provaliju, da smetaju. 

Barem toliko možeš.

Izvor: FB Aleksandra Trifukovića