Alarmantno stanje u Novom Pazaru - Nabavljaju limene sanduke

Alarmantno stanje u Novom Pazaru - Nabavljaju limene sanduke

U Novom Pazaru broj obolelih od koronavirusa dostigao je 508, nakon čega je uvedena vanredna situacija. Na društvenim mrežama kruže informacije o pretrpanosti bolničkih soba, a jednu trudnicu su smestili u crvenu zonu. Pored toga, Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru doneo je naredbu o hitnoj nabavci 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru objavio je danas da je u petak kod još 17 osoba potvrdio prisustvo koronavirusa, tako da je ukupan broj inficiranih porastao na 508, piše Sandžak press.

Na internetu su se pojavili i snimci sa Infektivnog odeljenja koji ukazuju na alarmantno stanje u bolnici. Tako je jedna trudnica dovedena u crvenu zonu, gde se nalaze pacijenti sa teškom kliničkom slikom.

Vojska ispred bolnice formira šatore, koji su kako se čini za trijažu, ispred grudnog odeljenja u kojem su smešteni najteži slučajevi obolelih od koronavirusa. Gradom kruže razne priče o broju preminulih od koronavirusa, ali za sada o tome nema zvaničnih informacija.

Da je situacija teška potvrđuje i hitna nabavka koju je juče, u subotu drugi dan vanrednog stanja, raspisao Gradski krizni štab. Na spisku je, između ostalog, i 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke, piše N1.

Izvor: rs.n1.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks