Ako snimate kriminal u Srpskoj: Uhapšen zbog snimka koji ukazuje na nepravilnosti na biračkom mjestu!

Ako snimate kriminal u Srpskoj: Uhapšen zbog snimka koji ukazuje na nepravilnosti na biračkom mjestu!

Preksinoć je u Laktašima lišen slobode odbornik SDS-a u toj opštini, Sanjin Ćetojević. Ćetojević je bio posmatrač opozicije na izborima a lišen je slobode nakon što je protiv njega podnesena krivična prijava zbog neovlaštenog snimanja. Ćetojević je napravio audio snimak na biračkom mjestu a na snimku se čuje kako mu ostali članovi biračkog odbora ne dozvoljavaju uvid u glasačke listiće.

“U strahu od sadržaja audio snimka koji imamo sa biračkog mjesta u nedelju, režim je protiv mene podnio dvije krivične prijave za neovlašćeno snimanje. Prijave su podnijeli predsjednik biračkog mjesta i član gradske izborne komisije koji je na dan izbora u 19:30, znači nakon zatvaranja biračkog mjesta, došao da udalji mene kao jedinog opozicionog posmatrača. Kada im to nije pošlo za rukom u javnost je dospio audio snimak koji ukazuje na strahovit pritisak koji je vršen nada mnom. U strahu od vlastite krivične odgovornosti podnijeli su protiv mene krivičnu prijavu gdje je policija ekspresno reagovala i lišen sam slobode. Nakon kriminalističke obrade od 2,5 sata pušten sam da se branim sa slobode. Oduzet mi je mobilni telefon za koji sumnjaju da je predmet izvršenja krivičnog djela. Svakako da me ovo nije zastrašilo i da idem do kraja u borbi za istinu i pravdu”, rekao je Ćetković za Gerila info.

 

Banjalučkoj Policijskoj upravi smo poslali pitanja u vezi sa privođenjem Ćetojevića. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

Video/Audio: BN TV/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter