Ako DNS napusti vlast moguće srušiti Dodikov režim

Ako DNS napusti vlast moguće srušiti Dodikov režim

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović ne isključuje mogućnost koalicije sa DNS-om na republičkom nivou, a ukoliko bi i manje stranke odlučile pratiti DNS, ukoliko napusti vlast, režim Milorada Dodika mogao bi biti srušen. Na pitanje da li dolazi do pucanja koalicije SNSD-DNS, Šarović je odgovorio da je suština da su odnosi narušeni u jednom kritičnom momentu i očito da puca u koaliciji. "Kojim će putem krenuti DNS to je na organima DNS-a", kazao je Šarović u intervjuu portalu Buka.

Upitan da li bi ste Vi (SDS) išli u koaliciju sa DNS-om, Šarović kaže da je prerano o tome govoriti. "Treba pustiti njih da odluče. Mi smo s njima već u koaliciji u nekim opštinama. Saradnja na lokalnom nivou postoji godinama. Saradnja je bila uspješna. Zavisi sve od njihove volje", kazao je Šarović.

Kada su se mogle u Crnoj Gori zajedno okupiti različite političke opcije, kaže Šarović i dodaje da ne vidi zašto ne bi u Republici Srpskoj gdje imamo više prirodnih koalicija. "Njihova zajednička snaga u Republici Srpskoj bi bila dovoljna za rušenja SNSD-a, ali je takvu koaliciju teže napraviti u RS jer dio manjih stranaka radije prihvataju mrvice u vlasti nego da rizikuju društvene promjene. Te stranke nemaju nikakav ideološki i programski profil i ne razumiju potrebu društva za promjenom vlasti", kazao je Šarović u intervjuu portalu Buka.

Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks