Afera -Respiratori- : Premijeru Novaliću oduzet telefon

Afera -Respiratori- : Premijeru Novaliću oduzet telefon

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu u sklopu istrage u predmetu "Respiratori" oduzeli su mobilni telefon federalnom premijeru Fadilu Novaliću, potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih istrazi.

Kako su nam kazali naši izvori, Novalićev telefon izuzet je još prije nekoliko dana.

Ranije su, podsjećamo, po naredbi Suda BiH, oduzeti telefoni i bivšem šefu Novalićevog kabineta Hasanu Ganibegoviću i sekretarki Vlade FBiH Editi Kalajdžić.

Tada nam je rečeno da su istražitelji u potrazi za određenom Viber prepiskom, za koju je utvrđeno da je brisana.

Istovremeno, istražitelji SIPA-e i Tužilaštva BiH su jučer i danas bili u KCUS-u, gdje je, kako nam je rečeno pregledana određena dokumentacija.

- Istražitelji su vršili pregled dokumentacije, radi prikupljanja informacija - kratko je potvrdio glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Radi se o korespodenciji između ove zdravstvene ustanove i Federalne uprave civilne zaštite, a tiče se ne samo predmeta "Respiratori", već i ostalih nabavki koje su vršene za potrebe KCUS-a posredstvom FUCZ-a.

Do sada je SIPA u sklopu istrage u predmetu "Respiratori" izuzela dokumentaciju iz Vlade FBiH, FUCZ-a, firme "Srebrena malina" te Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Izvor: faktor.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks